Πανσέληνος Ιανουαρίου ανατέλλει – Απελευθέρωση των συναισθημάτων

zwdia-erwtiko-savvatokyriako

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ανατέλλει στον Ουρανό, είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας καταστάσεις.

Πανσέληνος : Καθώς είναι η πρώτη πανσεληνος της νέας χρονιάς, δημιουργεί την κατάλληλη στιγμή για την απελευθέρωση των συναισθημάτων, των προσκολλήσεων και όσων καταστάσεων στη ζωή μας, χρειάζονται εκκαθάριση.

Ο Καρκίνος ρυθμίζει τους δεσμούς μας : Με την οικογένεια, το σπίτι, την παιδική ηλικία, τις πολιτιστικές παραδόσεις … όλα όσα μας κάνουν να νιώθουμε συναισθηματική ασφάλεια και σιγουριά.

Αλλά κάτω από την επιρροή της, συχνά κολλάμε για μεγάλο διάστημα, σε πράγματα, ανθρώπους ή καταστάσεις που μας συνδέουν με το παρελθόν – ακόμα και όταν γνωρίζουμε ότι δεν μας είναι αναγκαία πλέον.

zodia-taro-45

Τι σημαίνει αυτή η ολική έκλειψη σελήνης στον Καρκίνο ?

Σ’ αυτή την έκλειψη, η συναισθηματική σελήνη στον Καρκίνο αντιτίθεται σε μια πραγματιστική σύνοδο Ήλιου / Ερμή, στον Αιγόκερω. Προκαλούμαστε να εξετάσουμε αυτές τις καταστάσεις ρεαλιστικά και να πάρουμε αποφάσεις σχετικά μ’ αυτές…. χωρίς να αφήσουμε τα συναισθήματα να υπερισχύσουν της κρίσης μας. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας… Απλά, ίσως χρειαστεί να τα διαχωρίσουμε λιγάκι. Εξάλλου, δεν είναι πάντοτε ασφαλές, κατάλληλο ή ακόμα και σκόπιμο να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας.

Αυτή η έκλειψη μας ενθαρρύνει να αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν….αλλά μόνο τη σωστή στιγμή, στον κατάλληλο τόπο και με τη σωστή παρέα. Με Ήλιο και Ερμή σε σύνοδο με την Εστία – που η ενέργεια «της μητέρας γης» έχει ένα σκληρότερο τόνο αγάπης, στον Αιγόκερω – το πιο δημιουργικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας και τους άλλους τώρα, είναι να καθιερώσουμε πιο σταθερούς βασικούς κανόνες και όρια .

chartomantia-098

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ανατέλλει στον Ουρανό

Εκεί μπαίνουν οι Κρόνος και ο Πλούτωνας! Η πολυαναμενόμη σύνοδός τους τελικά γίνεται ακριβής στις 12 Ιανουαρίου, μόλις δύο ημέρες μετά απ’ αυτή την έκλειψη. Και καθώς ξεκινούν έναν νέο κύκλο 30 ετών, αναλαμβάνουμε την αναδιάρθρωση της ζωής μας με έναν τρόπο που είναι πιο υποστηρικτικός και βιώσιμος. Τόσο για την τρέχουσα πραγματικότητά μας, όσο και για αυτήν που εξελίσσεται.

Πριν όμως μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, ίσως έχουμε ακόμα μερικές καταστάσεις να καθαρίσουμε, από το παρελθόν.

Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και τους άλλους, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία, που θα τραβήξει σε μάκρος.

Διαβαστε τις ετησιες  προβλεψεις 2020 για καθε ζώδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

μελλοντολόγος

Ευτυχώς, με τον Δία στον Αιγόκερω, είμαστε ευλογημένοι με υπομονή, επιμέλεια και πειθαρχία για να μπορέσουμε να επιμείνουμε σε αυτό. Αλλά η σύνοδος του Δία με τον νότιο δεσμό, μπορεί επίσης να αυξήσει μερικά από τα λιγότερο χρήσιμα χαρακτηριστικά του ζωδίου, καθώς είναι υπερβολικά απαιτητικό, κριτικό ή τιμωρεί τον εαυτό του και τους άλλους. Με τόση πολλή ενέργεια Αιγόκερω που κυριαρχεί στον ουρανό αυτή τη στιγμή, θα θελήσουμε να βεβαιωθούμε ότι τη χρησιμοποιούμε εποικοδομητικά – για να συγκρατήσουμε και να υποστηρίξουμε τις ευαίσθητες πλευρές μας, να μην τις κρίνουμε και να μη τις καταπιέζουμε.

Εν πάση περιπτώσει, με τον Ουρανό να βρίσκεται σε ορθή πορεία ακριβώς την ίδια μέρα με την έκλειψη, δεν πρόκειται να «μασήσουμε» από εκφοβιστικά στοιχεία εξουσίας – συμπεριλαμβανόμενου και του εαυτού μας. Ο επαναστατικός πλανήτης, ήταν ανάδρομος στον Ταύρο από τον Αύγουστο του 2019, ενισχύοντας την αποφασιστικότητά μας να είμαστε αληθινοί με τον εαυτό μας…και τελικά να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, που γνωρίζουμε καλά πως πρέπει να συμβούν. Τώρα που κινείται πάλι σε ορθή πορεία, ήρθε η ώρα να παρεκκλίνουμε από τον δικό μας δρόμο και να ανασκουμπωθούμε, πιάνοντας δουλειά.

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ανατέλλει στον Ουρανό

Καρκίνος

Μην το παίρνετε προσωπικά Καρκίνε, όταν κάτι είναι ευκολότερο να λέγεται, παρά να γίνεται! Οι αγαπημένοι σας, προσφέρουν πολύ “σκληρή αγάπη” και κάνουν “εποικοδομητική κριτική” κατά τη διάρκεια αυτής της έκλειψης – και μερικές από αυτές, μπορεί να χτυπήσουν, κοντά στο σπίτι. Πριν αντιδράσετε, τουλάχιστον προσπαθήστε πρώτα να ακούσετε.

Λέων

Με τις ευθύνες να συσσωρεύονται, η ιδέα να απολαύσετε κάποιο διάλλειμα, μοιάζει μάλλον σαν «όνειρο θερινής νυκτός». Αλλά Λέοντες, η πρώτη σας ευθύνη είναι να φροντίσετε για τη δική σας υγεία κι ευεξία. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να ξεκουραστεί και επαναφορτίστε τις μπαταρίες σας λιγάκι….Όσο για τα υπόλοιπα… θα φροντίσουν μόνα τους τον εαυτό τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παρθένος

Το παρελθόν υπαγορεύει το μέλλον – ή μήπως, όχι Παρθένοι? Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνουμε στο παρόν καθορίζει πώς θα είναι το μέλλον μας. Μην συνεχίζετε να ξαναζείτε το παρελθόν και να κάνετε αυτό που κάνατε πάντα … εκτός αν δεν ελπίζετε για κάτι περισσότερο από αυτό.

Ζυγός

Εξισορρόπηση εργασίας / και προσωπικής ζωής: Ζυγοί ο αγώνας είναι πραγματικός! Ανεξάρτητα από το πόσο καταπληκτικοί είσαστε σε μια περιοχή, ίσως να ανησυχείτε ότι τα κάνετε μαντάρα σε κάποια άλλη. Απελευθερώστε την ένταση που έχετε, ζητώντας τη βοήθεια που χρειάζεστε για να πετύχετε. Θυμηθείτε: Όταν κερδίζετε εσείς….κερδίζουν και οι αγαπημένοι σας !

Διαβαστε τις ετησιες  προβλεψεις 2020 για καθε ζώδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

zwdia-tarw-zodia-19

Σκορπιός

Είναι ένας εντελώς καινούργιος κόσμος, Σκορπιοί! Εσείς γιατί τον βλέπετε με τον ίδιο τρόπο? Η συμβατική σοφία σας στις αλληλεπιδράσεις σας με τον κόσμο, καθορίζει πόσα θα μάθετε και πόσο θα μεγαλώσετε απ’ αυτόν. Πειθαρχήστε το νου σας, για να συγκρατήσετε τη κρίση σας και να έχετε ένα ανοιχτό μυαλό.

Τοξότης

Όλα είναι στο τραπέζι πλέον Τοξότες! Αυτή η έκλειψη αναδεικνύει μερικά από τα πιο ευαίσθητα θέματα της ζωής σας! Τα χρήματα, όπως και η δύναμη, είναι πιθανότατα στην κορυφή της λίστας σας. Ενισχύεται η αίσθηση της ασφάλειας, της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησής σας, βοηθώντας κάποιον που έχει ανάγκη – και σας υπενθυμίζει, ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνετε.

Αιγόκερως

Βάλτε τα δυνατά σας, για να είστε υποστηρικτικοί, Αιγόκεροι. Αλλά καθώς οι αγαπημένοι σας ασχολούνται με τις συναισθηματικές τους προκλήσεις, η αυθεντική σας φροντίδα και ανησυχία, είναι πιθανό να σας βγει περισσότερο σαν σκληρή αγάπη και κριτική, παρά σαν «τσάι και συμπάθεια». Μήπως μπορείτε παρακαλώ πολύ, να είστε παρόντες γι’ αυτούς με τον τρόπο που σας χρειάζονται?

tarw-taro-xartomanteia

Υδροχόος

Η οικογένεια έρχεται πάντα πρώτη Υδροχόοι! Και για σας αυτό σημαίνει, όλος ο κόσμος. Αλλά η αφοσίωσή σας στην εξυπηρέτηση των άλλων, δεν πρέπει να γίνεται σε βάρος της δικής σας υγείας και ευημερίας. Αυτή η έκλειψη σας προκαλεί να επανεξετάσετε ριζικά το σημείο στο οποίο σχεδιάζετε τη γραμμή, ανάμεσα στη δημόσια ευθύνη…και την προσωπική σας ζωή.

Πανσεληνος Ιχθύες

Εκφράστε τον εαυτό σας, Ιχθύες! Η συναισθηματική ενέργεια αυτής της έκλειψης φωνάζει για μια δημιουργική έξοδο. Αλλά το εσωτερικό παιδί του καλλιτέχνη, μπορεί να είναι ντροπαλό για να βγει και να παίξει. Μην αφήνετε τους φόβους της προσαρμογής, να σας εμποδίσουν να πετάξετε ψηλά τη σκούφια σας. Κάντε αυτά που θέλετε και η δική σας ενέργεια θα προσελκύσει τον κόσμο γύρω σας.

κρυσταλλομαντεία

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ανατέλλει στον Ουρανό

Κριός

Στο τέλος της ημέρας, Κριοί, όλοι πρέπει να αράξουμε, να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε. Αλλά τώρα, το διάλειμμα, μπορεί να φαίνεται σαν μια μακρινή πολυτέλεια που δεν μπορείτε να την αντέξετε οικονομικά. Ακόμα, σ’ αυτή την έκλειψη, ο χρόνος και η ενέργεια σας είναι πολύτιμα εμπορεύματα. Γι’ αυτό, φροντίστε τα με προσοχή!

Πανσέληνος Ταύρος

Όλα τα ξαναφέρνετε πίσω στη μνήμη σας Ταύροι: Αυτή η νοσταλγική έκλειψη, σας βρίσκει ν’ αναβιώνετε – και μάλιστα ακόμη και να ζείτε – το παρελθόν. Ακόμα, δεν μπορείτε να δεχτείτε, ότι αυτές οι μέρες έχουν φύγει ανεπιστρεπτί. Και ούτως ή άλλως, ακόμα κι αν μπορούσατε να επιστρέψετε σ’ εκείνες τις καταστάσεις, θα ήσασταν ένα εντελώς διαφορετικό άτομο.

Πανσέληνος Δίδυμοι

Αισθάνεστε ανασφάλεια Δίδυμοι? Μια γρήγορη απογραφή των προσωπικών σας περιουσιακών στοιχείων – τόσο των υλικών όσο και των άυλων – θα πρέπει να σας έχουν αποδείξει πως υπάρχουν, πολύ λίγα πράγματα που σας κάνουν ν΄ ανησυχείτε. Σίγουρα, τα χρήματα, η εξουσία και η υπόσταση, έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν μπορούν ν’ αντικαταστήσουν τη δική σας αίσθηση αυτοπεποίθησης.

Διαβαστε τις ετησιες  προβλεψεις 2020 για καθε ζώδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

taro-6-9