Έκλειψη της Πανσελήνου 16/07 Τα Κρυμμένα Συναισθήματα Αποκαλύπτονται

savvatokyriako-16-18-5-selini-zwdio-aigokerws

Έκλειψη της Πανσελήνου στον Αιγόκερω .

Έκλειψη : Τρίτη, 16 Ιουλίου .

Χαρούμενη Πανσέληνος! Χαρούμενη έκλειψη της Σελήνης! Οι Αλγκόνκουιν ονομάζουν την Πανσέληνο του Ιουλίου Σελήνη του ελαφιού, καθώς συμπίπτει με την περίοδο που μεγαλώνουν τα κέρατα των νεαρών ελαφιών.

Λέγεται επίσης η Σελήνη των Βροντών, λόγω των καλοκαιρινών καταιγίδων. Η Σελήνη θα ανατείλει στη δύση του ηλίου, θα φτάσει στο υψηλότερο σημείο τα μεσάνυχτα και θα δύσει με την ανατολή του ήλιου, σε όποια ζώνη ώρας κι αν βρίσκεστε.

zodia-taro-45

Ο Ήλιος και η Σελήνη παίρνουν τις θέσεις τους στον Καρκίνο και τον Αιγόκερω σε αυτή την έκλειψη. Ο ηλιακός κύκλος του Καρκίνου είναι εσωτερικό ταξίδι.

Σε αυτή την υδαρή αναζήτηση, η Πανσέληνος υψώνεται σαν παλιρροϊκό κύμα πάνω από την καρδιά. Αν και αυτή η Πανσέληνος αντιπροσωπεύει την κορύφωση της Σελήνης για πολλούς λόγους, στον Αιγόκερω βρίσκεται στο αντίθετο ζώδιο απ’ αυτό που κυβερνά, τον Καρκίνο δηλαδή.

Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται στο αντίθετό του ζώδιο, η ενέργεια του είναι ιδιαίτερα αδύναμη και καταπονημένη. Με άλλα λόγια, μπορεί να νιώθετε κακοδιάθετοι ή ευαίσθητοι.

Η πολικότητα Καρκίνου-Αιγόκερω είναι, χοντρικά, ανάμεσα στην καρδιά και το μυαλό. Όλοι έχουμε μια ψυχική μεμβράνη που μας προστατεύει από τον έξω κόσμο. Για τον Καρκίνο, αυτή η μεμβράνη είναι λεπτή και πορώδης. Η απορροφητική καρδιά του όμως είναι αυτή που τον διευθύνει.

Διαβαστε αναλυτικα το Ωροσκόπιο σας για την περιοδο του Αναδρομου Ερμή

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

δωρεάν-προβλέψεις

Έκλειψη της Πανσελήνου στον Αιγόκερω

Πολλή ενέργεια Καρκίνου μας κάνει να προσκολλόμαστε και να ανησυχούμε. Εδώ μπαίνει ο Αιγόκερως. Βοηθάει το καβούρι να χρησιμοποιήσει περισσότερη λογική και συναισθηματική πειθαρχία και έτσι να οχυρώσει την καρδιά του.

Ο Καρκίνος και ο Αιγόκερως ψάχνουν σχέσεις / περιβάλλοντα που υπόσχονται μακροβιότητα και ασφάλεια. Αγαπούν και οι δύο την τέχνη, το φαγητό, τις γάτες, τον ύπνο και τη χαλάρωση. Αυτά τα πλάσματα λαχταρούν να δημιουργήσουν ρίζες και να νοικοκυρευτούν νωρίς στη ζωή τους, σωματικά ή συναισθηματικά.

Ένας σταθερός σύντροφος συνήθως είναι πρωταρχικό στοιχείο σε αυτό που σημαίνει να νιώθουν νοικοκυρεμένοι. Αλλά αυτή η Πανσέληνος έχει να κάνει στην πραγματικότητα με το σπίτι και τι μας κάνει να νιώθουμε στο σπίτι μας. Έχει να κάνει με την αγάπη (για τον εαυτό) και τη δέσμευση (στον εαυτό).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Έκλειψη της Πανσελήνου στον Αιγόκερω

Οι εκλείψεις μπορεί να είναι μερικές ή ολικές. Η σκιά της Γης αποτελείται από δύο μέρη: η σκιά που πέφτει απευθείας πίσω από τη Γη λέγεται Σκιά και η πιο αχνή που περιβάλλει την κύρια σκιά λέγεται παρασκιά.

Αυτή η έκλειψη της Πανσέληνου είναι μερική (παρασκιά). Για την ακρίβεια, δεν θα δούμε άλλη ολική έκλειψη μέχρι τον Μάιο του 2021. Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου θα μπορεί να δει αυτή την μερική έκλειψη. Θα τη νιώσουμε όμως όλοι, όπου κι αν βρισκόμαστε.

Αυτή η έκλειψη θα σχηματίσει σύνοδο με τον ανάδρομο Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Ετοιμαστείτε, θα είναι έντονη! Ο Πλούτωνας είναι η απόλυτη εξελικτική δύναμη του ηλιακού συστήματος και δεν παίζει παιχνίδια.

chartomantia-098

Εκλειψη της Πανσελήνου στον Αιγόκερω

Ό,τι κι αν προσπαθείτε να διορθώσετε σε συναισθηματικό επίπεδο, ειδικά στις σχέσεις, πρόκειται να τονιστεί εξαιρετικά. Κάτι βαθύ και τρομακτικό έρχεται στην επιφάνεια, ίσως μετά από πολλά χρόνια καταστολής.

Είναι πολύ σημαντικό αφεθείτε και να μην ενδώσετε στην παρόρμηση του ελέγχου, του χειρισμού ή σε εμμονικές – καταναγκαστικές συμπεριφορές. Αν δεν είναι να γίνει, δεν θα γίνει και θα πρέπει να θεραπευτούμε οι ίδιοι πριν θεραπεύσουμε τους άλλους.

Το μάντρα του Καρκίνου είναι «νιώθω». Αφήστε τα όλα να βγουν, ό,τι κι αν είναι. Κλάψτε ή τραγουδήστε ή περπατήστε μέχρι να πονέσουν τα πόδια σας. Ή ξαπλώστε στο κρεβάτι με τα χέρια πάνω στην καρδιά σας και αναπνεύστε…

zwdia-3-zodia

Νιώθουμε την κάθε Πανσέληνο και τη δυνατή της ενέργεια όχι μόνο την ίδια μέρα αλλά πολλές μέρες πριν και μετά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα δεδομένου ότι πρόκειται για έκλειψη της Σελήνης.

Οι εκλείψεις εντείνουν τα συναισθήματα και τη διαίσθηση, όπως τα βιώνουν οι γυναίκες πριν την έμμηνο ρύση τους.

Αυτή την περίοδο, είναι πιο πιθανό να αντιδράσουμε υπερβολικά. Είναι καθήκον μας να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην αντιδράσουμε ό,τι κι αν συμβεί.

Διαβαστε αναλυτικα το Ωροσκόπιο σας για την περιοδο του Αναδρομου Ερμή

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

taro-6-9