Αποσυνδεθείτε από την αγάπη

wroskopos-wroskopio

Κοινοποίηση:

Η λέξη τοξικός, χρησιμοποιείται αρκετά όταν μιλάμε για ανθρώπους, των οποίων η παρουσία στη ζωή μας δεν είναι θετική.

 

Τα καλά νέα είναι πως οποιαδήποτε σχέση που δεν μας κάνει ευτυχισμένους ή δεν συνεισφέρει στην ζωή μας, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να την ανεχτούμε. Μπορούμε να εφαρμόσουμε το δικαίωμά μας να περιορίσουμε αυτές τις σχέσεις, ή να τις διαγράψουμε όλες μαζί.

 

Την σημερινή εποχή, η ζωή είναι αρκετά αγχωτική από μόνη της. Έχουμε πολύ λίγη υπομονή για επιπρόσθετο δράμα ή στρες που προέρχεται από σχέσεις με φίλους και συγγενείς. Το άγχος αυτό το διαισθανόμαστε, δεν το βλέπουμε, δεν το ακούμε και δεν το συζητάμε. Αυτό όμως δεν είναι υγιές για το μυαλό και το σώμα μας.

zodia-zvdia-22

 

Είναι η δική μας ζωή. Η δική μας ενέργεια. Ο δικός μας πολύτιμος χρόνος.

 

Η λέξη τοξικός, είναι συνώνυμη με λέξεις όπως θανατηφόρος, δηλητηριώδης και φονικός. Αν μία σχέση δεν σας ωφελεί, δεν σας υποστηρίζει και δεν σας ανυψώνει προς τον καλύτερό σας εαυτό, τότε είναι σίγουρα τοξική και έχετε το δικαίωμα να περιορίσετε το περιεχόμενο της σχέσης, στο οποίο εκτίθεστε.

 

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν νοιάζεστε για τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας, ή πως θα σταματήσετε να νοιάζεστε όταν η δυναμική και η οικειότητα αλλάξουν.

 

Με άλλα λόγια, μπορείτε να αγαπάτε και να νοιάζεστε για κάποιον, χωρίς να χρειάζεστε να βρίσκεστε και να βγαίνετε μαζί.

 

 

Ορίστε 5 τρόποι για να αποσυνδέσετε την αγάπη

 

Πείτε όχι

Αν λάβετε κάποια πρόσκληση και ξέρετε πως το τοξικό άτομο συμπεριλαμβάνεται στους καλεσμένους και δεν θέλετε να πάτε, ένα από «ευχαριστώ, αλλά δεν μπορώ σήμερα», αρκεί.

 

Κάντε στοργικές και συμπονετικές σκέψεις για το άτομο που τρέφετε αμφιβολίες

Το μίσος, η κακία και ο θυμός απλά θα σας βλάψουν. Μήπως το τοξικό άτομο είναι αγενές και σκληρό επειδή φοβάται ή νιώθει ανασφάλεια; Η εξωτερική μας κατάσταση και συμπεριφορά, είναι πάντα μία έκφραση της εσωτερικής μας κατάστασης.

 

Πείτε του πως χρειάζεστε λίγο χώρο με ευγενικό τρόπο

Πείτε σε αυτό το άτομο πως το εκτιμάτε και χρειάζεστε ένα διάλειμμα για τους δικούς σας λόγους. Εξαρτάται από εσάς το πόσα θέλετε να μοιραστείτε. Αν δεν θέλετε να πείτε περισσότερα, είναι δικαίωμά σας.

 

Μιλήστε όμορφα για αυτούς στους άλλους

Η αποσύνδεση από την αγάπη δεν σημαίνει να βγάλετε κάποιον έξω από τη ζωή σας και ύστερα να μιλάτε άσχημα για αυτόν στους άλλους πίσω από τη πλάτη του. Αν υπάρξει συζήτηση με το όνομά του, αλλάξτε θέμα ή πείτε ευγενικά πως δεν τον έχετε δει τον τελευταίο καιρό και πως ελπίζετε να είναι μια χαρά.

 

Θυμηθείτε, την μεγαλύτερη αξία την έχει ο εαυτός σας.

Κανείς δεν θα σας φερθεί με σεβασμό και έρωτα αν δεν το κάνετε πρώτα εσείς για τον εαυτό σας. Η αποδέσμευσή σας από μη υποστηρικτικές σχέσεις είναι ο πρώτος τρόπος να το κάνετε αυτό.

 

Ύστερα χαλαρώστε, πάρτε ανάσες και απολαύστε τον έλεγχο της ζωής σας και του περιβάλλοντός σας. Μην σπαταλήσετε χρόνο με ενοχές επειδή βάζετε πρώτο στη ζωή σας ένα σημαντικό άτομο… εσάς.