Αιγόκερως και Χωρισμός

Σαν προσεκτικό ζώδιο της Γης, οι Αιγόκεροι γενικά σκέφτονται προτού αποφασίσουν να αρχίσουν μια ισόβια σχέση. Αυτό το κάνουν τόσο για πρακτικούς όσο και για συναισθηματικούς λόγους, κι έτσι όταν περάσει η πρώτη φούρια, οι σχέσεις του Αιγόκερου έχουν πολλές πιθανότητες να κρατήσουν. Επειδή είναι έντιμοι, πιστοί και εκτιμούν τη σταθερότητα της γαλήνιας σπιτικής ζωής, είναι απίθανο να κάνουν κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Οι Αιγόκεροι που είναι δυστυχείς στο σπίτι μπορεί να αναζητήσουν αλλού την παρηγοριά, αλλά είναι πολύ απρόθυμοι να χωρίσουν.

 
Όταν οι Αιγόκεροι αποτελούν το «αθώο μέρος” σε ένα χωρισμό, είναι πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη, αλλά το ζώδιό τους είναι από τα πλέον ανθεκτικά και θα ξανασταθούν στα πόδια τους. Αφοσιώνονται στη δουλειά τους και διοχετεύουν εκεί την ενεργητικότητά τους. Μέχρι να θεραπευτούν εντελώς οι συναισθηματικές τους πληγές, συνήθως δεν θ’αναζητήσουν την παρηγοριά μιας άλλης σχέσης. Ο ίδιος ο χωρισμός μπορεί να κάνει τους Αιγόκερους να βρεθούν σε δίλημμα. Από τη μία το οικονομικό δαιμόνιο τους ωθεί να παλέψουν για κάθε πεντάρα που πιστεύουν ότι τους ανήκει, αλλά από την άλλη η ισχυρή ηθική συνείδηση που έχουν οι Αιγόκεροι δεν τους αφήνει να παραβιάσουν αυτό που θεωρούν σαν καθήκον απέναντι στην οικογένεια.

 
Οι Αιγόκεροι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και τις υποχρεώσεις τους σοβαρά, και από τη στιγμή που θα πάρουν την απόφαση να αρχίσουν μια μακρόχρονη σχέση είναι απίθανο να αλλάξουν γνώμη. Ακόμα κι όταν το ζώδιο αυτό δεν είναι και τόσο ευτυχισμένο, μια έμφυτη αίσθηση καθήκοντος αποτελεί εγγύηση ότι η σχέση δε θα τερματιστεί χωρίς κάποιο πολύ σημαντικό λόγο.

zodia-zvdia-22