Ιχθύες και Χωρισμός

ixthyes

Κοινοποίηση:

Ενώ η δυαδικότητα και και η Μεταβλητότητα του ζωδίου των Ιχθύων δημιουργεί τάση για πολλαπλές σχέσεις, η επίδραση του ονειρικού Ποσειδώνα κάνει συχνά τις σχέσεις αυτές να αλληλοσυγχέονται σε ένα μεγάλο σύνολο χωρίς σημεία επαφής ή διαχωρισμού. Οι Ιχθείς έχουν μια βαθιά ανάγκη να «λιώνουν» και να γίνονται ένα με τους παρτενέρ τους κι όταν το κατορθώνουν αυτό συναισθηματικά (κάτι που γίνεται συχνά) ο χωρισμός θεωρείται παράλογος. Δυστυχώς οι  Ιχθύες  μπορούν εύκολα να σχηματίσουν τέτοιους δεσμούς με περισσότερα από ένα πρόσωπα ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα στη συναισθηματική τους ζωή να επικρατεί κάποιο κομφούζιο. Επειδή δύσκολα πληγώνουν, συχνά τους προκαλεί μεγάλη οδύνη ακόμα και η σκέψη να ξεκαθαρίσουν μια κατάσταση.

 
Όταν οι Ιχθύες τερματίζουν μια σχέση, το κάνουν γιατί τους περιμένει κάποια άλλη. Συχνά πέφτουν θύματα αισθημάτων ενοχής σχετικά με τον πρώην σύντροφό τους και μπορεί να αμφιταλαντεύονται αβοήθητοι  ανάμεσα στην παλιά και τη νέα αγάπη. Αν όμως τους εγκαταλείψουν, συχνά αρνιούνται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ξανακαλωσορίζοντας το σύντροφο με ανοιχτές αγκάλες, ή βουλιάζουν σε ένα φανταστικό κόσμο αυτολύπησης. Παρ’όλα αυτά, όταν παρουσιάζεται η προοπτική μιας νέας αγάπης, οι περισσότεροι Ιχθύες θα ξεχάσουν αμέσως όσα αυτά που συνέβησαν πριν και θα αφοσιωθούν σ’αυτή ολόψυχα.

 

Όταν ο ονειροπόλος και ρομαντικός Ιχθύς τείνει να αρχίσει μια σχέση που θα διαρκέσει καιρό, διαθέτει αρκετή αυτοθυσία για να επιθυμήσει μόνο αυτό που είναι ωφέλιμο για το σύντροφό του. Μπορεί να συμφωνήσουν σε ένα χωρισμό ακόμα κι αν αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που ήθελαν. Συχνά το αποτέλεσμα τέτοιων συμβιβασμών είναι να υποφέρουν μακροπρόθεσμα.

zodia-zvdia-22