Καρκίνος και ινδάλματα

Οι ευαίσθητοι, συναισθηματικοί Καρκίνοι, δε συνηθίζουν να προβάλλουν τον εαυτό τους αν δεν υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος και αν τελικά αποκτήσουν φήμη, οφείλεται μάλλον στη τύχη, σε οικογενειακή παράδοση ή σε κάποιο αγώνα που τους έκανε δημοφιλείς. Όπως ταιριάζει στη νοσταλγική ιδιοσυγκρασία τους, τείνουν να διαλέγουν τους ήρωές τους από το παρελθόν –πιθανώς, από την παιδική τους ηλικία ή από τα ινδάλματα των γονιών τους. Ιστορικοί ηγέτες, όπως ο Τσόρτσιλ και ο Γκάντι αποτελούν αντικείμενα του θαυμασμού τους, αν και πολλές φορές, οι Καρκίνοι τρέφουν ιδιαίτερο θαυμασμό για μέλη της οικογένειάς τους. Συμπαθούν, ακόμα, τους καλλιτέχνες που ασχολούνται με το παρελθόν, την και τη συναισθηματική πλευρά της ζωής –όπως, για παράδειγμα, τον Τομ Τζόουνς και τον Κρις Ρία.

 

Το φαγητό σημαίνει πολλά για τους Καρκίνους και παθιάζονται με ό,τι έχει σχέση με αυτό –όπως η καλλιέργεια της γης ή η Παρασκευή εδεσμάτων. Έτσι, ο θαυμασμός τους στρέφεται σε ανθρώπους όπως η Εντβίνα Κάρι, για τον αγώνα της για ποιότητα, ο Κιθ Φλόιντ, για τον ενθουσιασμό του για τη μαγειρική και η στρατιά ολόκληρη των καλλιτεχνών που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στείλουν τρόφιμα στους πεινασμένους. Οι σπιτόγατοι Καρκίνοι συμπαθούν όποιον επωμίζεται το ρόλο του προστάτη και έτσι τα δημόσια πρόσωπα που παρουσιάζουν μητρικά χαρακτηριστικά αγγίζουν την ευαίσθητη καρδιά τους.

 

Η θέση της Σελήνης στο γενέθλιο χάρτη των Καρκίνων είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς από τη μία μεριά δείχνει πόσο άνετα θα νιώσουν αν βρεθούν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ενώ από την άλλη, οι γωνιακές της όψεις υποδηλώνουν πόσο δύσκολο θα είναι να φτάσουν στη κορυφή ακολουθώντας το δρόμο που διάλεξαν. Μια αδύνατη Σελήνη αποκλείει τελείως τη δημοσιότητα.

zodia-zvdia-22