Καρκίνος και Περιουσία

karkinos-kai-perioysia

Κοινοποίηση:

Όπως ο Ταύρος, έτσι και ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο με ισχυρή έλξη για το σπίτι και όλα όσα περιέχονται σε αυτό. Αλλά ενώ ο πρακτικός Ταύρος προσέχει πάντα την ποιότητα και την αξία των αποκτημάτων, ο υδάτινος Καρκίνος τείνει να προσκολλάται στα πράγματα για συναισθηματικούς λόγους. Τα σπίτια των Καρκίνων φημίζονται συχνά για την τεράστια ποσότητα αντικειμένων που περιέχουν σε κάθε δωμάτιο –αλλά από αυτά περισσότερο και άλλα φαινομενικά λιγότερο πολύτιμα. Το κοινό γνώρισμα αυτών των αντικειμένων είναι ότι όλα σημαίνουν κάτι για τον ιδιοκτήτη τους, ίσως επειδή σχετίζονται με τα παιδιά, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και την οικογένεια. Για αυτούς και το απλούστερο καθημερινό αντικείμενο έχει τη δύναμη να ξαναζωντανεύει αναμνήσεις.

Είναι τα «μυρμήγκια» του ζωδιακού, και στα αγαπημένα τους αποκτήματα συμπεριλαμβάνονται οι φωτογραφίες , τα χειροτεχνήματα και τα εργαλεία κηπουρικής. Είναι από τη φύση τους σφιχτοχέρηδες και γεμίζουν το σπίτι τους με ένα σωρό ετερόκλητα αντικείμενα, απλώς επειδή όταν πρέπει να απαλλαγούν από αυτά βρίσκουν ξαφνικά ένα καλό λόγο να μην τα πετάξουν στα . Πάντως η τάση να συσσωρευτούν τους κάνει να προσκολληθούν ισχυρά στο παρελθόν και ενδέχεται αυτό να έχει ανασταλτική επίδραση στη ζωή τους. Για τους Καρκίνους οι ανοιξιάτικες και φθινοπωρινές εκκαθαρίσεις είναι σε υψηλό βαθμό θεραπευτικές –και ίσως και επικερδείς- ασκήσεις.

Πραγματικά μυρμήγκια, οι περισσότεροι Καρκίνοι θα προσκολληθούν ακόμα και στα πιο ασήμαντα αναμνηστικά εξαιτίας της συναισθηματικής προσήλωσής τους σε αυτά. Παρόλο που μπορεί να μην τα έχουν κοιτάξει επί χρόνια, είναι απίθανο να ξεχάσουν από πού προέρχονται ή πόσο τους κόστισαν.

zodia-zvdia-22