Καρκίνος και Πνεύμα

γυναικα-καρκινος-ωροσκοπιο

Κοινοποίηση:

Καθώς είναι ζώδιο του Νερού με κυβερνήτη τη Σελήνη, οι Καρκίνοι σκέφτονται λιγότερο και αισθάνονται περισσότερο. Αν και είναι απόλυτα ικανοί να χρησιμοποιήσουν τη λογική τους, και συχνά διαθέτουν εξαιρετική μνήμη, οι πράξεις τους εξαρτώνται από τις συναισθηματικές αντιδράσεις τους –πολλές από τις οποίες δεν επιδέχονται λογική εξήγηση. Ο ευαίσθητος νους του Καρκίνου λειτουργεί σαν το σφουγγάρι, απορροφώντας εντυπώσεις και από τους άλλους ανθρώπους και αποθηκεύοντάς τα για μελλοντική χρήση. Αυτό είναι συχνά ενοχλητικό για τους φίλους του, που βλέπουν τις ίδιες τις ιδέες τους να ξαναγυρίζουν σε εκείνους αλλαγμένες, σαν να προέρχονται από ον Καρκίνο φίλο τους.

Είναι πολύ αγχώδεις, συχνά εξαιτίας φανταστικών κινδύνων τους οποίους η μυστικοπαθής φύση τους δεν τους επιτρέπει να μοιραστούν με κανένα άλλο. Έτσι, ο νους τους περιστρέφεται διαρκώς στα ίδια πράγματα, μέχρι που μπερδεύονται και τότε υπάρχει ο κίνδυνος να αναπτύξουν διάφορες έξεις, όπως το υπερβολικό φαγητό, το οινόπνευμα και τα ναρκωτικά. Αν χρησιμοποιηθεί δημιουργικά, ωστόσο, η ζωηρή φαντασία τους μπορεί να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα άγχη και τις πιέσεις της καθημερινής ζωής. Το ίδιο ισχύει και για ό,τι έχει σχέση με τη φροντίδα και την εξυπηρέτηση των άλλων, καθώς οι Καρκίνοι έχουν μια απίστευτη διαίσθηση σε ό,τι αφορά τις διαθέσεις και τις ανάγκες των άλλων.

Οι περισσότεροι Καρκίνοι είναι προικισμένοι με θαυμάσια μνήμη και έχουν την ικανότητα να θυμούνται το καθετί από το παρελθόν –τα μικρά και ασήμαντα, καθώς και τα μεγάλα και σοβαρά. Το αποτέλεσμα είναι πως πολλοί Καρκίνοι έχουν ένα «βαρυφορτωμένο» νου ο οποίος, μαζί με τη διαίσθησή τους, κάνει σχεδόν αδύνατη τη λογική σκέψη.

zodia-zvdia-22