Καρκίνος και Χαρακτήρας

Κοινοποίηση:

Η φωτεινή πλευρά: Η καλύτερη πλευρά των Καρκίνων είναι ότι είναι ευαίσθητοι, ευγενικοί και συμπονετικοί, με μια τάση να γαλουχούν και να ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους, γεγονός που εκφράζεται πιο έντονα όταν πρόκειται για το σπιτικό και για την τους. Αυτή είναι η «μαλακή» πλευρά του Καρκίνου. Στη «σκληρή» τους πλευρά έχουν επιχειρηματικό πνεύμα, είναι δαιμόνιοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Όταν συντονιστούν με τους ρυθμούς της φύσης τους, οι Καρκίνοι είναι πολύ διαισθητικοί, με δημιουργική φαντασία, επινοητικοί. Γνωρίζουν πότε να απευθυνθούν στους άλλους και πότε να αποσυρθούν στον εαυτό τους για συντήρηση.

Η σκοτεινή πλευρά: Οι Καρκίνοι ταλαιπωρούνται ανάμεσα στη σκληρή, φιλόδοξη, εξωστρεφή πλευρά της φύσης τους και το ευαίσθητο, συναισθηματικό εσωστρεφές της μέρος. Αυτό τους δημιουργεί δυνατές συγκρούσεις και αλλαγές στη διάθεσή τους. Έτσι είναι σχεδόν αδύνατο στους άλλους ανθρώπους να καταλάβουν πως αντιδρά ο κάπως αντιφατικός Καρκίνος.

zodia-zvdia-22

Έχει ένα βαθύ σύμπλεγμα κατωτερότητας. Έτσι αν πληγωθεί, πραγματικά ή φανταστικά, μελαγχολεί. Μερικές φορές, δείχνει μια τάση να κοιτάζει στο παρελθόν και να αρπάζεται από αυτό. Ακόμη μπορεί να αποδειχτεί ένα πολύ αυταρχικό ζώδιο, πράγμα που πηγάζει από την έμφυτα συντηρητικότητά του. Ωστόσο, σαν παρορμητικό ζώδιο, προωθεί και αλλαγές.