Καρκίνος και Υγεία

karkinos-ygeia

Κοινοποίηση:

Κάτω από το σκληρό κέλυφος του κάβουρα, υπάρχει μια μαλακή κοιλιά. Αυτό ισχύει και για τους Καρκίνους. Όσο ψύχραιμοι και αν φαίνονται επιφανειακά είναι πολύ ευαίσθητοι σε συναισθηματικές στενοχώριες. Ως ζώδιο του Νερού, κυριαρχεί στο στομάχι και το γαστρεντερικό σωλήνα, και το ευαίσθητο πεπτικό του σύστημα είναι η περιοχή που είναι πιο πιθανό να εκδηλωθεί κάθε καταπόνηση. Αυτοί που γεννιούνται σε αυτό το ζώδιο κλείνουν τα πάντα μέσα τους και η ένταση που συνεπάγεται αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γαστρικό έλκος. Βοηθούν πολύ τους γύρω τους, ενώ οι ίδιοι υποφέρουν σιωπηλά. Δεν επικοινωνούν εύκολα, πράγμα που δυσκολεύει οποιονδήποτε αποπειραθεί να τους βοηθήσει.

Όμως, όποιες και αν είναι οι πιέσεις, το φαγητό είναι σημαντικό για τους Καρκίνους. Τους αρέσει το καλό σπιτικό φαί και σε μεγάλες ποσότητες, αλλά πρέπει να προσέχουν τι τρώνε και να αποφεύγουν την πλούσια σε λίπη διατροφή. Η κατακράτηση νερού είναι μια άλλη συνηθισμένη ανωμαλία, έτσι πρέπει να ελέγχονται και οι συνήθειές τους που αφορούν το ποτό. Αν αμελήσουν τον εαυτό τους, σύντομα θα μάθουν ότι το δικό τους είναι ένα από τα πιο «στρογγυλά» ζώδια. Η μέση μπορεί να εξαφανιστεί και να αναπτυχθεί μια κοιλίτσα στο σχήμα του φεγγαριού. Οποιοδήποτε είδος θαλάσσιου σπορ είναι φυσικό για τους Καρκίνους και το κολύμπι είναι για αυτούς ο πιο ευχάριστος τρόπος για να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση. Ανησυχούν πολύ κι αυτό τους κάνει να τρώνε πολύ.

Οι Καρκίνοι θέλουν να νιώθουν ασφαλείς στο τους, αλλά η αβεβαιότητα μπορεί να τους οδηγήσει σε κατάθλιψη. Έχουν την τάση να στριφογυρίζουν συνεχώς κάποια πράγματα στο μυαλό τους και για αυτό είναι ευάλωτοι σε γαστρικές διαταραχές. Για τους Καρκίνους η πρόκληση είναι να προσπαθήσουν να εκδηλώσουν τις αγωνίες τους, μαθαίνοντας να συζητούν τα προβλήματά  τους.

zodia-zvdia-22