Καρκίνος και Οικογένεια

Κοινοποίηση:

οι Καρκίνοι είναι οι γονείς του ζωδιακού και ο πατέρας Καρκίνος συχνά μοιράζεται το έργο της ανατροφής των παιδιών και εργάζεται υπερβολικά σκληρά για να προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο ζωής στην του. Η μητέρα Καρκίνος έχει το μητρικό ένστικτο ιδιαίτερα ανεπτυγμένο, παρόλο που ένα πιο ανεξάρτητο και ελεύθερο παιδί μπορεί να το βρει αυτό μερικές φορές καταπιεστικό και πνιγηρό.

Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου έχουν μια αξιοσημείωτη τάση να κοιτάζουν πίσω στο παρελθόν και αυτό τους κάνει να θέλουν τα πράγματα να παραμένουν τα ίδια για πάντα. Σαν αποτέλεσμα, μερικές φορές αρνούνται να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι τα παιδιά μεγαλώνουν. Οι τρόποι του Καρκίνου γονιού μπορεί να δυσκολεύουν μερικά παιδιά να τον αντιμετωπίσουν και ιδιαίτερα τα λιγότερο συναισθηματικά. Έτσι, τα παιδιά συχνά βρίσκουν αποπνιχτική την ανάγκη του Καρκίνου να εκφράζει τη στοργή του συνέχεια και ίσως να αγωνίζονται εναντίον της από φόβο μήπως πνιγούν σε μια θάλασσα συναισθηματισμού.

Είναι εντελώς παράδοξο για ένα ζώδιο τόσο υποτακτικό, που ενθαρρύνει την εξάρτηση, να είναι και τόσο φιλόδοξο για τα παιδιά του και να τα κατευθύνει σε καριέρες που θα τους εξασφαλίσουν υλική ευημερία και υψηλή κοινωνική θέση, παρά σε καριέρες πιο ταιριαστές στην προσωπικότητά τους.

zodia-zvdia-22

Αν και ο πατέρας Καρκίνος παίρνει ενεργό μέρος στην ανατροφή των παιδιών του, η φιλοδοξία και η οξυδερκής επιχειρησιακή του φύση είναι πιθανό να τον απασχολήσουν ολοκληρωτικά. Αφού, όμως, ο Καρκίνος είναι το ζώδιο της μητρικής αγάπης, η μητέρα Καρκίνος μπορεί να επιλέξει να μείνει στο σπίτι και να φροντίζει τα παιδιά της.