Λέων και Χωρισμός

Κοινοποίηση:

Χάρη στο Σταθερό χαρακτήρα αυτού του ζωδίου, οι Λέοντες θα κάνουν συνήθως ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν το στάτους κβο. Από τη στιγμή που ο χωρισμός γίνεται αναπόφευκτος, η στάση του Λέοντα συχνά μετατρέπεται σε θιγμένη αξιοπρέπεια αν ο σύντροφος είναι αυτός που αποχωρεί. Το «πώς τολμάς» είναι η πιθανότερη απάντησή τους στην ανακοίνωση ενός επικείμενου χωρισμού. Κατόπιν οι Λέοντες υιοθετούν τη στάση της πληγωμένης υπερηφάνειας και ανταποκρίνονται σε κάθε πρόταση διακανονισμού με τη φράση » Τι θέλεις να γίνει;» (που συνήθως συνοδεύεται με ένα τίναγμα του κεφαλιού), ή τη φράση «έτσι κι αλλιώς δεν σε έχω ανάγκη» (που ακολουθείται από το βρόντο της πόρτας καθώς ο Λέων φεύγει για να ψάξει αλλού για επιβεβαίωση).

 
Μέχρις ότου ξαναποκτήσουν τη φυσική γενναιοδωρία του πνεύματος και τη φωτεινή τους φύση, αυτό που κάνει τους Λέοντες να μη συγχωρούν είναι η αίσθηση της πληγωμένης περηφάνιας. Ο Λέοντας που νιώθει ο «ένοχος» σ’ένα χωρισμό, ακόμα κι αν φεύγει δικαιολογημένα, έχει την τάση να υπερβάλλει για να καλύψει την έντονη ενοχή του και για να ξαναποκτήσει την αίγλη που χρειάζεται τόσο απεγνωσμένα. Έχουν πραγματική  ανάγκη να τους πουν: «Λοιπόν τελικά δεν ήσουν και τόσο κακός», και θα προτιμούσαν πολύ περισσότερο να μείνουν φίλοι με τον πρώην σύντροφό τους παρά να θεωρήσουν τη σχέση τους αποτυχημένη.

 
Το πρόβλημα αυτού του ζωδίου μετά το χωρισμό είναι η πληγωμένη περηφάνια, ιδιαίτερα αν είναι «αθώο»  και υποφέρει από τραυματισμένο εγώ. Οι Λέοντες μισούν την αποτυχία. Ακόμα κι όταν έχουν αποζητήσει οι ίδιοι το χωρισμό, νιώθουν ότι ταπεινώθηκαν βαθιά στα μάτια του κόσμου.

zodia-zvdia-22