Ο άντρας Δίδυμος

Κοινοποίηση:

Ο άντρας Δίδυμος έχει ένα αγορίστικο αέρα, που αρέσει ιδιαίτερα στις . Τους φέρεται σαν ίσος προς ίσο (δεν υπάρχουν σοβινιστικά στοιχεία στο χαρακτήρα του), τον ενδιαφέρει σε αυτές και η εξυπνάδα τους και τα σωματικά τους προσόντα: γοητεύεται περισσότερο από ένα σοβαρό κορίτσι ή γυναίκα, παρά από ανώριμα κοριτσόπουλα. Είναι σημαντικό για αυτόν η σύντροφός να μπορεί να στηρίζεται στον εαυτό της. Του αρέσουν οι γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν, αλλά αποφεύγει τον μητριαρχικό τύπο γυναίκας. Δεν του αρέσει να ζει με μια σύντροφο απαιτητική, είτε συναισθηματικά, είτε υλικά. Η ιδανική σχέση, κατά τη γνώμη του, σημαίνει ίσα βάρη και για τους δύο και, όπου είναι δυνατό, οτιδήποτε άλλο εκτός από τον κύριο όγκο των ευθυνών.

Του αρέσει να συλλέγει μικροαντικείμενα (και οι άντρες και οι γυναίκες Δίδυμοι έχουν, συχνά, συλλογές από μινιατούρες): θα παρατηρήσετε ότι πάντα οι τσέπες του είναι γεμάτες- έχει αρκετά στυλό στην μπροστινή τσέπη και όλες τις υπόλοιπες παραγεμισμένες με μικροαντικείμενα, που ίσως «κάποτε» φανούν χρήσιμα. Βέβαια, ποτέ δεν κυκλοφορεί χωρίς το καρνέ του, όπου καταγράφει όλα του τα προγράμματα. Ρίξτε μια ματιά στην τηλεφωνική ατζέντα του- είναι γεμάτη!

Όταν ο άντρας Δίδυμος δεν δουλεύει, μην ψάξετε να τον βρείτε στο σπίτι του. θα είναι κάπου έξω σε γνωστούς, θα μαθαίνει νέα και θα ενημερώνεται σχετικά με τα γεγονότα της περιοχής του.

zodia-zvdia-22

Όση ώρα βρίσκεται στο σπίτι του –εκτός από την ώρα του ύπνου- είναι πολύ απασχολημένος. Είναι βιβλιοφάγος: ποτέ δεν θα τσιγκουνευτεί χρήματα για αγορά βιβλίων, ειδικά όσων εμπλουτίζουν τις γνώσεις του.

Γιατί παντρεύεται, άραγε, ένας άντρας Δίδυμος τόσο νωρίς; Αφ’ ενός, είναι ένας τρόπος για να μοιράζεται τα έξοδα με κάποιον άλλο, που θα τον βοηθήσει, ίσως και λίγο, να τελειώσει τις σπουδές του. Αφ’ ετέρου, είναι μάλλον η γυναίκα που του έκανε πρώτη την πρόταση γάμου και έτσι τον βοήθησε να δοκιμάσει την τύχη του μαζί της, αντί για μια άλλη, που δεν φάνηκε τόσο γρήγορη και αποφασιστική.

Γιατί ο πατέρας Δίδυμος είναι τόσο αγαπητός στα παιδιά του; Γιατί μοιράζεται τις χαρές και τις λύπες τους, με όλη του την καρδιά, παρότι δεν τα αφήνει να μονοπωλήσουν τον ελεύθερο χρόνο του. Τουλάχιστον, όμως, τα βοηθάει στα μαθήματά τους.