Ο Άντρας Τοξότης

Κοινοποίηση:

Το αγαπημένο του δωμάτιο είναι η τραπεζαρία όπου θα τον συναντήσετε συνήθως στην κεφαλή του τραπεζιού. Του αρέσει εξίσου και η ζωή στην εξοχή, όπου φροντίζει να διασκεδάζει πλουσιοπάροχα. Του πηγαίνουν εξίσου καλά τα επίσημα ρούχα της πόλης και τα σπορ σύνολα. Είναι «καθώς πρέπει» από τη φύση του και είναι αποφασισμένος να ζήσει ωραία ζωή. Έχει, βέβαια, και τα ελαττώματά του: μπορεί να είναι ασυνεπής, ιδιότροπος, ανήσυχος και –όσο αφορά το ασθενές φύλο- άστατος. Συνήθως ζει, παράλληλα, δύο ερωτικές ιστορίες και έχει μόνιμα δίλημμα για το ποια από τις δύο να  διαλέξει.
Δεν απογοητεύεται όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγιζε, αλλά περιμένει ελπίζοντας ότι κάτι θα γίνει και η κατάσταση θα αλλάξει. Η έκτη αίσθησή του συνήθως τον ειδοποιεί, όταν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο. Όπως ο Λέων ποτέ δεν του φτάνουν τα χρήματά του, ευτυχώς όμως, πάντα βρίσκει κάποιο τρόπο να πληρώνει τα χρέη του (η αξιοπρέπειά του, του απαγορεύει να προσπαθήσει να «ξεφύγει» από αυτά). Χωρίς να το επιδιώκει ιδιαίτερα, μαζεύει γύρω του φίλους που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από αυτόν, ή έχουν περισσότερες γνωριμίες και έτσι, τον βοηθούν να αναδειχτεί. Ποτέ όμως και αυτός, δεν ξεχνάει τις καλοσύνες που του γίνονται και πάντα τις ανταποδίδει.
Ένας άντρας Τοξότης μπορεί να δουλεύει με τρελό ρυθμό, αλλά κατά καιρούς, παθαίνει «κρίσεις» τεμπελιάς. Το ενδιαφέρον του απέναντι σε όποιον ή ό,τι τον απασχολεί χαρακτηρίζεται από εξάρσεις και υφέσεις. Αλλάζει συχνά σπίτι ή –αν είναι ευκατάστατος- έχει και άλλα σπίτια σε άλλες περιοχές (ένα από αυτά μπορεί να είναι μια ειδυλλιακή ερωτική φωλίτσα).
Είναι περήφανος για τη γυναίκα του και ποτέ δεν της αρνείται τίποτα –εκτός από την συζυγική του πιστότητα. Σαν πατέρας, είναι επιεικής με τα παιδιά του, αλλά δεν τον απασχολεί να ενδιαφερθεί από κοντά για ό,τι κάνουν. Παρά το γεγονός αυτό, έναν άντρα Τοξότη, θα τον απασχολήσει σοβαρά η μόρφωση του παιδιού του, πολύ πριν μεγαλώσει. Του αρέσει να βρίσκεται σε ανοιχτούς χώρους, και, αν τα οικονομικά του το επιτρέπουν, συμμετέχει σε μεγάλες κυνηγετικές διοργανώσεις. Όταν βρίσκεται σε περιορισμένους χώρους, υποφέρει από κλειστοφοβία. Συχνά θα τον συναντήσουμε στις θέσεις των επισήμων να παρακολουθεί ιππικούς αγώνες, ή θα δουλεύει στον ιππόδρομο.
Του αρέσουν οι αντρικές παρέες περισσότερο, παρότι γοητεύει τόσο πολύ τις γυναίκες. Έχει πάντα αριστοκρατικό στυλ, αν και η καταγωγή του δεν μαρτυρά κάτι τέτοιο. Πολύ σπάνια μπορεί να γίνει λίγο ενοχλητικός, όταν μιλάει επιδεικτικά για τον εαυτό του. Ποιος όμως είναι τέλειος;