Ο κύκλος της ζωής ενός Τοξότη

Τα αεικίνητα Τοξοτάκια είναι πανέξυπνα, αλλά και ανήσυχα παιδιά. Από νωρίς προσπαθούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους κάνοντας αναρίθμητες ερωτήσεις στους μεγάλους. Στην εφηβεία, πιθανόν θα εκφράσουν μια επιθυμία να ταξιδέψουν, ενώ οι επαναστατικοί θα αντιδράσουν στον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα, τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι τους. Καθώς κυβερνήτης τους είναι ο Δίας, ο πλανήτης της υπερβολής, οι Τοξότες συχνά το «παρακάνουν» και πρέπει να μάθουν να ελέγχουν την ενεργητικότητά τους.

 

 

Οι νεαροί Τοξότες δυσκολεύονται να ξεκοπούν από την αγκαλιά των γονιών τους, μια που διακατέχονται από μια έντονη επιθυμία να «αρπάξουν τη ζωή από τα κέρατα». Σαν νεαροί ενήλικες ενδιαφέρονται περισσότερο να εξερευνήσουν τον κόσμο, παρά να αφήσουν τη δική τους σφραγίδα πάνω του. Απεχθάνονται τα δεσμά και τις υποχρεώσεις, για αυτό και αποφεύγουν οτιδήποτε θα τους στερούσε την ελευθερία τους –όπως πχ μια υποθήκη. Μεγαλώνουν χωρίς να το καταλάβουν και η κρίση της μέσης ηλικίας τους καταλαμβάνει εξ απροόπτου. Ελάχιστοι φροντίζουν για το μέλλον τους και τα προγράμματα συνταξιοδότησης είναι κάτι τελείως άγνωστο για εκείνους. Ωστόσο, καθώς είναι ευπροσάρμοστο ζώδιο, ξεπερνούν γρήγορα το πρώτο σοκ και αντιμετωπίζουν το γήρας με ώριμο και υγιή τρόπο. Εφόσον έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν, είτε στη πραγματικότητα είτε με τη φαντασία τους, οι τοξότες βλέπουν τη ζωή τους σαν μια διαρκή περιπέτεια.

 

 

Καθώς κυβερνήτης τους είναι ο Δίας, ο πλανήτης της σοφίας και της ανοιχτής σκέψης, οι ανήσυχοι Τοξότες αναζητούν διαρκώς την αλήθεια και το νόημα της ζωής. Αν τελικά βρουν αυτό που ψάχνουν, θα μοιραστούν πρόθυμα τη σοφία τους με τους γύρω τους.

zodia-zvdia-22