Ο Ωροσκόπος στον Καρκίνο

Ο Ωροσκόπος στον Καρκίνο περικλείει την ικανότητα για τροφή, ζεστασιά, και το νόημα του αισθήματος που προκαλεί η γνώση ότι έχει κανείς το δικό του σπίτι. Αυτός ο πολύ ξεχωριστός ωροσκόπος μπορεί κάτω από την κυριαρχία της σελήνης (η οποία συνδέεται απευθείας με την ψυχή) να εκφράζει ολόκληρο το χάρτη σε ένα ψυχικό επίπεδο. Ένα τέτοιο άτομο είναι πολύ ευαίσθητο στις αξίες της πίστης, της αφοσίωσης και της ικανότητας για προστασία που στηρίζουν πολύτιμα αισθήματα. Για να κατανοήσει και να χρησιμοποιήσει σε βάθος αυτόν τον ωροσκόπο, πρέπει να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στο συναίσθημα και το πάθος. Το συναίσθημα έχει μια σταθερή ποιότητα που παραμερίζει την ευμετάβλητη πλημμύρα από πάθη. Η ικανότητα να νοιάζεται κανείς για πράγματα, ανθρώπους ή γενικά για τον κόσμο, είναι ένα συναίσθημα που πηγάζει από την ποιότητα της ψυχής. Τα εφήμερα πάθη που ζει προέρχονται από τις ευμετάβλητες επιδράσεις του περιβάλλοντος πάνω του. Το συναίσθημα είναι λιγότερο εξαρτημένο από το και εξαιτίας της σταθερότητάς του προσφέρει ένα αίσθημα αμετάβλητης ταυτότητας. Η συναισθηματική ποιότητα αυτού του ωροσκόπου εκδηλώνεται μόνο όταν υπάρχει ταύτιση με το εξωτερικό κάρμα.

Ο κόσμος αλλάζει διαρκώς και οι διαθέσεις του είναι πιο μεταβλητές από τις καιρικές συνθήκες. Όταν το άτομο έχει ανατολή στον Καρκίνο και ψάχνει μέσω των άλλων να ανακαλύψει τον εαυτό του τείνει να γίνει ιδιαίτερα ευπαθείς στην αφομοίωση αρνητικών συναισθημάτων. Το έμφυτο ένστικτο του υπαγορεύει ζεστασιά, κατευνασμό και φροντίδα. Αν ταυτίζεται υποσυνείδητα με το απρόσωπο κάρμα, αυτές οι ικανότητες ενεργοποιούνται με την προσπάθεια να αισθανθεί ασφαλής. Έτσι, είναι δυνατό να νιώθει κακόκεφος , προσπαθώντας να θυμηθεί περασμένα, ζηλότυπα πάθη, ώστε να απαλύνει και να καταπραΰνει το τωρινό του πάθος. Ωστόσο, δεν μπορεί να καταλάβει πως το πάθος ποτέ δεν είχε να κάνει με τον ίδιο του τον εαυτό.

Υπάρχει μια συγκεντρωτική και συντηρητική ιδιότητα σε αυτό το σύμβολο που κάνει το άτομο σχεδόν έναν αληθινό πόλο έλξης για το περιβάλλον του που αρνείται να τον εγκαταλείψει. Επειδή αυτές οι εμπειρίες ή συναισθηματα προέρχονται από διαφορετικά απρόσωπα κέντρα της εξωτερικής συνείδησης, δεν προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Η έμφυτη διαισθητική του ικανότητα μπορεί να ωφελεί περισσότερο τους άλλους παρά το ίδιο το άτομο όταν επιτρέπει στον εαυτό του να συμμερίζεται κάθε περαστικό συμβάν της εξωτερικής συνείδησης.

zodia-zvdia-22

Ένα τέτοιο άτομο δεν πρέπει να χτίζει για όλους (για κανένα στην πραγματικότητα)πριν βρει την εσωτερική του κατοικία. Η ταύτιση με εξωτερικές επιδράσεις μπορεί να το οδηγήσει προσωρινά σε αναζήτηση της ασφάλειας στους άλλους. Κατά καιρούς οι ψευδαισθήσεις γκρεμίζονται, νιώθουμε απογοήτευση ή απαλλαγή καθώς ο μεταβαλλόμενος κόσμος δημιουργεί και αναπλάθει απρόσωπα το κάρμα του.

Αυτός ο ωροσκόπος χαρακτηρίζεται από μια βαθιά προσωπική ποιότητα που δεν του επιτρέπει να μην είναι επιφυλακτικός με τους άλλους. Σαν αποτέλεσμα, οι μικρές ταπεινώσεις ή ελλείψεις πάθους που διακρίνει στο απρόσωπο περιβάλλον μπορούν εύκολα να παρεξηγηθούν σαν προσωπική απόρριψη. Και επειδή αφήνει το έξω να καθορίζει το μέσα, δεν είναι απίθανο να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του αρνητικά, στρέφοντας στον εαυτό του το αίσθημα προσωπικής απόρριψης. Σε τέτοιες περιπτώσεις αισθάνεται πως οι ανάγκες του παραβλέπονται σε ένα κόσμο που είναι πολύ μεγάλος ή πολυάσχολος για να αντιληφθεί πόσο πολύ επιθυμεί το άτομο να αποτελεί τμήμα του.

Συχνά δίνει στους άλλους πολύ περισσότερα από αυτά που αισθάνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή τα άτομα που δέχονται τις προσφορές του προχωρούν στη ζωή τους ενώ ο ίδιος μένει καρφωμένος στο παρελθόν. Αυτή η προσκόλληση στις αναμνήσεις είναι έντονη εξαιτίας της ταύτισής του με την εξωτερική συνείδηση. Αν ενεργεί αυτόνομα μπορεί να συνεχίσει την πορεία του με το δικό του βηματισμό. Όταν όμως προσπαθήσει να απομακρύνει το πλήθος των σκέψεων και συναισθημάτων που αλλάζουν αργά είναι ικανά να διατηρήσουν την αντίληψή του, όχι για το ποια είναι η σχέση του με τον κόσμο αλλά για το πώς είναι ο κόσμος. Επιφανειακά κάτι τέτοιο φαίνεται παραδοξότητα, μια και το απρόσωπο κάρμα δεν είναι διαρκώς ίδιο. Εξαιτίας αυτών των αλλαγών δύσκολα αλλάζει εντελώς ο κύριος όγκος του κοσμικού κάρμα. Και είναι αυτή η ευρύτερη έννοια παρακμής που έλκει τον ωροσκόπο του ατόμου αν προσπαθήσει να συντηρήσει περασμένα συναισθήματα ασφάλειας ενώ ζει μακρά από τον εαυτό του.

Μπορεί να δοκιμάσει καινούριες ιστορίες πάθους και νέα ξεκινήματα αλλά δεν μπορεί ποτέ να διατηρήσει αληθινά το αίσθημα συναισθηματικής σιγουριάς που ζητά. Το άτομο διακρίνεται από αισθήματα πίστης και αφοσίωσης σε ιδέες και ανθρώπους οι οποίοι πάντα φαίνεται να τον ξεπερνούν. Και ενώ προσπαθεί να διατηρήσει, μέσω της σύμπνοιας, το αίσθημα της κοσμικής οικογένειας που το κάνει να νιώθει άνετα, η δεκτικότητα της ψυχής του συνεχίζει να το αποσπά από το κεντρικό σημείο που προσπαθεί να στεριώσει μέσα του. Μία από τις μεγαλύτερες χαρές στη ζωή είναι το δόσιμο, η φροντίδα ή η εμπειρία της γέννησης, της ανάπτυξης, και της άνθισης αυτού που έχει δοθεί. Αν έχει την ταυτότητά του καρφωμένη στην εξωτερική συνείδηση είναι αδύνατο να βιώσει αυτά τα συναισθήματα. Αντίθετα, ο τρόπος ζωής του είναι αποτέλεσμα μιας πυρετώδους αναστάτωσης, η οποία προκαλείται από το απρόσωπο πάθος που εξακολουθεί να αφαιρεί τα θεμέλια. Όσο περισσότερο προσπαθεί να προστατευτεί, τόσο περισσότερο δέχεται και απορροφά ασήμαντα πάθη. Εφόσον αυτά τα πάθη δε στηρίζονται πουθενά μέσα στο άτομο (και προέρχονται από όλα αυτά που δεν αποτελούν τμήμα της ζωής του) το εξαντλούν και συνεχώς το σπρώχνουν σε διάφορες κατευθύνσεις. Έτσι, καταλήγει σε διαφορετικές συναισθηματικές ακρότητες που του προκαλούν σύγχυση.

Σε αυτή τη περίπτωση, η έμφυτη τάση του να μην αλλάζει αντικείμενα, καταστάσεις και ανθρώπους, λειτουργεί ενάντιά του. Συντηρεί φορτίο και παρόλο που προσπαθεί να είναι δυνατό για να το σηκώσει, συνεχίζει να απορροφά περίσσεια πάθη από άλλες πηγές, καταλήγοντας στο τέλος πιο φορτωμένο από πριν,. Έτσι οδηγείται σε ένα φαύλο κύκλο και αρπάζεται από οτιδήποτε δίνει την εντύπωση συναισθηματικής ασφάλειας. Είναι ικανό να αφοσιωθεί σε χρήματα και ανθρώπους αν καταλάβει πως θα το προστατέψουν και θα προνοήσουν για τις ανάγκες του. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο προσφέρει υποσυνείδητα σαν ανταπόδοση συναισθηματική εξάρτηση.

Στο μεγαλύτερο τμήμα του το κάρμα προέρχεται από συναισθηματικές μνήμες. Και επειδή ο καρκινος είναι τρωτός και ευάλωτος στις συναισθηματικές αναμνήσεις του περιβάλλοντος, είναι εύκολο να αφομοιώσει ξένο κάρμα χωρίς καν να το αντιληφθεί. Αναζητώντας την προσωπική του ασφάλεια έξω από τον εαυτό του, τείνει να δημιουργήσει και να αναπλάσει ξένα συναισθηματα μέσα στο δικό του χώρο.

Διατηρώντας κανείς την ταυτότητά του στο κατώφλι του ωροσκόπου, αλλάζει και όλη η αντίληψή του για τη ζωή. Αντιλαμβάνεται τα πάντα περισσότερο μέσα από το συναίσθημα παρά από το πάθος. Πριν εκφράσει ένα συναίσθημα, πρέπει να φιλτραριστεί ο εσωτερικός του κόσμος μέσω της ικανότητας να διακρίνει διαισθητικά και ενστικτωδώς τον εαυτό του και το περιβάλλον. Μπορεί να ανακαλύψει μόνος την πληρότητα που κρύβει μέσα του αντί να την αναζητήσει αλλού. Αισθάνεται άνεση με τον εαυτό του και προστατευτικότητα που γεννιέται εξαιτίας της εξάρτησης από συναισθήματα τα οποία συνδέονται με την ψυχή του. Δεν επηρεάζεται από τα αρνητικά πάθη του εξωτερικού κάρμα αλλά είναι ικανός να εκφράσει τις ευαισθησίες και να τις εναρμονίσει με τις μεταβαλλόμενες φυσικές συνθήκες. Κατανοεί την καθημερινή και εποχιακή ροή των φυσικών ρευμάτων, γνωρίζει πώς να απολαμβάνει την ομορφιά και αρμονία της φύσης. Καταλαβαίνει, ενστικτωδώς τους καρπούς που αποκαλύπτει ο φυσικός ρυθμός της ψυχής του.

Υπάρχει ένα πολύ ιδιαίτερο χάρισμα σε αυτό τον ωροσκόπο. Που τον καθιστά σύμβολο του θαύματος της γέννησης. Και είτε πρόκειται για φυσική γέννηση είτε για τη γέννηση μιας ιδέας είναι η πηγή από την οποία πηγάζουν τα συναισθήματα. Όταν ταυτίζεται κανείς με τα αληθινά συναισθήματα δεν είναι δύσκολο να εκδηλωθούν αυτά που κρύβει η ψυχή. Έτσι, μπορεί να αποκαλυφθεί η Θεία φύση του., ανεπηρέαστη από εξωτερικά θέλγητρα, σε κάθε εκδήλωση της ζωής του. Άλλες φορές αθώο και άλλες κάπως υπερπροστατευτικό. Ένα τέτοιο άτομο είναι ο βασικός χυμός του δέντρου, προσφέροντας φροντίδα στα κλαδιά που στηρίζονται πάνω του.

Όσο θα πηγαίνει ενάντια στα αληθινά του συναισθήματα, θα επηρεάζεται εύκολα από τα αποθαρρυντικά πάθη του απρόσωπου κάρμα αν όμως επιμείνει σε αυτά, θα ανακαλύψει πως ήρθε σε επαφή με την πιο θερμή και ευχάριστη εμπειρία που έχει να προσφέρει η ζωή.