Ο Ωροσκόπος στον Σκορπιό

Κοινοποίηση:

Είναι ο πλέον αινιγματικός Ωροσκόπος του ζωδιακού. Αν έχει κανείς Ωροσκόπο στο Σκορπιό αισθάνεται μία ατελείωτη ικανότητα για αναγέννηση. Έχοντας ιδέες υπερβολικά υψηλές, κάνει το παν για να βελτιώσει κάτι μεταμορφώσεις και μπορεί από τα βάθη της αλήθειας μέσα του, να διακρίνει τις ασυνείδητες πλάνες της ύπαρξης που βασανίζουν τον υπόλοιπο κόσμο.

Είναι ένας αναζητητής της τελειότητας. Καθώς δεν του φτάνει να ανιχνεύει την επιφάνεια, πρέπει να διώχνει μακριά όλα αυτά που αναστατώνουν την ιδεαλιστική του φύση μέχρι να ανακαλύψει το λόγο που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μέσω της ικανότητάς του για ενστικτώδη κατανόηση του ασυνείδητου, μπορεί να διορθώσει ακόμη και τις ρίζες της διχόνοιας, προσδίδοντας σημασία, αίσθηση σκοπό ή την εκπλήρωση των προσδοκιών του για ένα καλύτερο μελλον.

Όταν βρίσκεται μακριά από τον εαυτό του, μπορεί να γίνει υπερβολικά ευαίσθητος στους ασυνείδητους σεξουαλικούς κραδασμούς του απρόσωπου κάρμα. Μπορεί ακόμη και να πιστέψει πως η σεξουαλική του δραστηριότητα είναι ακατανίκητη, ενώ στην πραγματικότητα ταυτίζεται με τις σεξουαλικές δραστηριότητες άλλων ανθρώπων. Από τη στιγμή που ο Σκορπιός είναι σύμβολο αποβολής, υπάρχει περίπτωση να αισθανθεί ένα τρομερό αίσθημα δυσαρέσκειας και διάψευσης για όλα όσα πιστεύει πως είναι. Μπορεί να γίνει απειλητικός, φιλόνικος, παγερός ή μνησίκακος. Αν δονείται σε ένα αρνητικό επίπεδο, μπορεί εύκολα να πιστέψει πως ο κόσμος του εναντιώνεται τη στιγμή που εκφράζει απρόσωπα τον εαυτό σου. Από αυτή την άποψη ζει έντονα αισθήματα παράνοιας που τον εξαναγκάζουν να ψάξει για απομονωμένα νησιά ή παραδείσους, μακριά από τον ακατάπαυστο διωγμό που πιστεύει ότι υφίσταται. Μερικές φορές κρίνει ζωηρά τους άλλους. Οι αντιλήψεις του είναι συχνά προκατειλημμένες και τα θυελλώδη του πάθη είναι αποτέλεσμα της αντίδρασής του στα αρνητικά συναισθήματα του εξωτερικού περιβάλλοντος.

zodia-zvdia-22

Μπορεί να είναι απορροφημένος με το θάνατο, την ισχύ απόκρυφων δυνάμεων ή με χιλιάδες υπερφυσικών πεποιθήσεων που ίσως πιστεύει πως είναι προσωπικό του κάρμα να εκπληρώσει. Έτσι, εξακολουθεί να δοκιμάζει τον εαυτό του ή να βοηθά την προσωπικότητά του να περνά από τη μία πρόκληση στην άλλη για να αποδείξει τελικά πως όλα είναι δυνατό να κατακτηθούν. Όσο περισσότερο, όμως, ψάχνει να βρει το κέντρο της ακατάπαυστης αναζήτησής του, τόσο περισσότερο βασανίζεται από μία ταυτότητα πάνω στην οποία δεν έχει κανένα έλεγχο. Καταλαμβάνεται από την απληστία, το φθόνο και τη ζήλεια που υπάρχουν στο απρόσωπο κάρμα και έτσι γίνεται ανίκανος να φτάσει τον ανώτερο εαυτό του. Η προσωπική του επιδεξιότητα τον κάνει να φαίνεται πιο έξυπνος όταν στην προσπάθειά του να δει τον εαυτό του ή τους άλλους ανθρώπους μέσα από τα δικά τους μάτια χάνει την έντονη αίσθηση αντίληψης που διαθέτει. Μόλις επιτρέψει στην ταυτότητά του να σπαταληθεί στους άλλους, το όραμά του θαμπώνει και η αίσθηση της αντίληψης χάνεται. Ίσως πιστεύει ότι οι άλλοι έχουν πάντα απώτερα κίνητρα ή ότι πρέπει πάντα να φυλάγεται. Σαν αποτέλεσμα, παντού στη ζωή του καραδοκεί η υποψία, ενώ ο ίδιος κρύβεται πίσω από τους αμυντικούς τοίχους των άλλων. Με αυτό τον τρόπο ζητάει καταφύγιο από όλα όσα δημιουργεί ο νους του και τον βασανίζουν. Είναι δύσκολο να «φωτιστεί» όταν το μόνο που διακρίνει είναι τα άχρηστα της κοινωνίας. Όταν έχει κανείς ωροσκόπο στο Σκορπιό, κάνει συχνές προσπάθειες να τα διορθώσει γιατί ταυτίζεται μαζί τους. Πετώντας τα άχρηστα απαρνείται τον ίδιο του τον εαυτό. Έτσι, δεν έχει παρά να τα μεταμορφώσει, κάτι που ίσως δεν μπορεί ή ακόμη και να μην επιθυμεί να κάνει. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται σε μοναχικούς αγώνες. Μπορεί να ακολουθεί το τελευταίο τμήμα του απρόσωπου κάρμα παραπονούμενος συνεχώς για την αδυναμία του να βρει ένα χώρο όπου να επιβάλλει την προσωπικότητά του, ή ακόμη και να περάσει ολόκληρη τη ζωή ασχολούμενος με την ανακάλυψη ανθρώπων που οι εσωτερικές τους μάχες προσφέρουν έναυσμα για τη διαιώνιση του δικού του αρνητικού ρεύματος. Μπορεί να αποδείξει πως έχει δίκιο, και ας μην έχει. Και δεν του είναι δύσκολο να αποκαλύψει τις αδυναμίες των άλλων, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στη διαιώνιση του δικού του μύθου. Όσες περισσότερες αδυναμίες παρατηρεί γύρω του, τόσο περισσότερο πείθεται ότι η δική του μοιρα (ανάμεσα στα απόβλητα και τα ερείπια της κοινωνίας) είναι αρκετά ζηλευτή. Συναγωνιζόμενος με τα άχρηστα, μπορεί εύκολα να νικήσει κάποιο γένος ποντικών, χωρίς να αντιληφθεί πως δεν αποδεικνύει παρά ότι είναι ο μεγαλύτερος ποντικός.

Εφόσον, όμως, ο Σκορπιός στην ανατολή του είναι υπερβολικά διαισθητικός, κάπου μέσα του αισθάνεται ότι δεν είναι ειλικρινής με τον εαυτό του. Ανεξάρτητα από την ποιότητα της ζωής που κάνει, διατηρεί ωστόσο ένα ανώτερο εαυτό με τη βοήθεια του οποίου αντιλαμβάνεται τις πράξεις του. Έτσι, λέγοντας όλο και περισσότερα ψεματα στον εαυτό του, αρνούμενος την αληθινή φύση της εσωτερικής του ύπαρξης, οδηγείται όλο και περισσότερο στην απάρνηση του εαυτού. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο προσπαθεί να καταστρέψει την προσωπικότητά του, αισθανόμενος την αναξιότητα του κατώτερου εαυτού που πασχίζει να κρυφτεί από τις ανώτερες ιδεαλιστικές αρετές του.

Όταν, όμως, περάσει το κατώφλι του ωροσκόπου, η συνολική αντίληψη του ατόμου για τη ζωή αποκτά καινούρια όψη. Ο ωροσκόπος στο Σκορπιό διαθέτει μεγάλα βάθη και μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα άμεσο κανάλι μέσα από το οποίο αναδύεται το δυναμικό της εσωτερικής ύπαρξης. Ο Σκορπιός είναι το κέντρο της ψυχής. Και σε αυτόν οφείλεται η ικανότητα του ατόμου να αντιλαμβάνεται τα ασυνείδητα κίνητρα της ζωής. Όταν έρθει σε επαφή με το δυναμικό της εσωτερικής ύπαρξης και τα διδάγματα της ψυχής, μία ισχυρή αίσθηση αφοσίωσης και προορισμού διαποτίζει τις πράξεις του. Αντί να προσπαθήσει να αλλάξει τα απόβλητα της κοινωνίας βλέπει τη ζωή του σαν μία ατελείωτη σειρά εξελικτικών εμπειριών. Εξαιτίας αυτών ακριβώς των εμπειριών δεν του είναι δύσκολο να παραμερίσει το παρελθόν που δεν υπάρχει πια στη συνείδησή του.

Στην περίπτωση που ένα τέτοιο άτομο ταυτιστεί με το απρόσωπο κάρμα είναι φυσιολογικό να προβάλλει στη μελλοντική του ζωή τα βασανιστικά λάθη του παρελθόντος. Κάτι τέτοιο συμβαίνει εξαιτίας του πρότυπου μέσα από το οποίο αναπλάθεται διαρκώς το απρόσωπο κάρμα. Όταν η ταυτότητά του είναι γερά ριζωμένη στο κατώφλι του Σκορπιού ωροσκόπου, το άτομο γνωρίζει πώς να κλείνει τις πόρτες πίσω του. Προτιμάει να αποκλείει κα να απωθεί καθετί άχρηστο για τη μελλοντική του εξέλιξη, παρά να είναι θύμα καταστρεπτικών σκέψεων, που βασανίζουν διαρκώς το νου του. Έχει οξείες αισθήσεις, κοφτερή διαίσθηση και ακολουθεί τους δρόμους που διαλέγει η ψυχή του για την αξιοποίηση της εσωτερικής ύπαρξής του. Έτσι, αντί να σπαταλάει ενέργεια πολεμώντας ό,τι άχρηστο ή να κοιτάζει ερευνητικά τη ζωή των άλλων άσκοπα, δημιουργεί από τις δικές του θείες αρετές μία υπερευαίσθητη προσωπικότητα που του επιτρέπει να εκπληρώσει τον προορισμό της ψυχής του.

Να βλέπουμε τα άχρηστα του κόσμου δε σημαίνει να ταυτιζόμαστε μαζί τους. Μπορεί να ικανοποιούν ή όχι τις δυνατότητές τους. Είναι περισσότερο σημαντικό να διορθώσει κανείς τον εαυτό του παρά τον κόσμο. Αντί για την κτητική προσκόλληση σε συναισθήματα, αντικείμενα, ανθρώπους ή εμπειρίες, ανακαλύπτει ότι δεν είναι δύσκολο να αναγεννηθεί αν εγκαταλείψει ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει και να αποκτήσει αρκετή σοφία ώστε να γνωρίζει πως το περισσότερο που μπορεί να ελπίζει ποτέ να βελτιώσει είναι ο ίδιος τον εαυτό του. Το αποτέλεσμα είναι να μην ξοδεύει σε ανώφελες πράξεις περισσότερη ενέργεια από αυτή που χρειάζεται. Είναι λειτουργικός, ακριβής και διαπερνάται από ένα καθαρό αλλά βαθύ συνειδησιακό ρεύμα που του επιτρέπει να μη φθείρεται από την υποκρισία της ζωής. Διαθέτει θεραπευτική ικανότητα και μπορεί να θεραπεύσει τόσο τον εαυτό του όσο και τους άλλους, δίχως να χάνει την ταυτότητά του. Αισθάνεται ασφάλεια ακόμη και στις πιο επικίνδυνες περιστάσεις, δίχως να χρειάζεται να στηριχτεί σε ξένες ήττες.

Είναι βασικά ρεαλιστής. Ακόμη και όταν οραματίζεται πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα (μέσα από τις προσπάθειές του) δε χάνει ποτέ από τα μάτια του την πραγματική τους όψη. Αντί να ανταγωνίζεται άλλους, δέχεται τις προκλήσεις του εαυτού του και εκτιμά τις επιτυχίες του στη ζωή, όχι συναγωνιζόμενος ξένα επιτεύγματα αλλά εκδηλώνοντας τη δική του θεία φύση.

Είναι μοναχικός όχι όμως μόνος, επειδή αισθάνεται την αναγεννητική διαδικασία της ζωής μέσα του. Μπορεί εύκολα να απαρνηθεί μία ιδέα από τη στιγμή που θα πιστέψει με πάθος ότι στερείται αξίας. Μπορεί να αφήσει φίλους, οικογενεια και γάμους μόλις αισθανθεί κάτι ανώτερο να τον καλεί.

Όταν η ταυτότητά του ριζώνει έξω από τον εαυτό αρχίζει να τον απασχολεί βασανιστικά η λύση σοβαρών προβλημάτων που διακρίνει στους άλλους. Αυτό συμβαίνει επειδή θεωρεί τον εαυτό του τμήμα εκείνης της απρόσωπης δύναμης του κόσμου με τη βοήθεια της οποίας συμβαίνουν οι αλλαγές. Δυστυχώς, αυτό το είδος νοοτροπίας μπορεί να οδηγήσει σε μαρτύριο. Θεωρώντας τον κόσμο από το δυνατό και ευαίσθητο κατώφλι του δημιουργικού ωροσκόπου στο Σκορπιό κερδίζει την ευκαιρία να κατανοήσει σε βάθος τα μεγάλα μυστήρια της ζωής, δίχως να χρειάζεται να ανακατευτεί στο κάρμα των άλλων.

Όταν το άτομο χρησιμοποιεί τον ωροσκόπο του με αυτό τον τρόπο, σταματά να συμπεριφέρεται εγωιστικά. Αντί για αυτό καταλαβαίνει πως οι βαθύτερες ανάγκες θα εκπληρώνονται πάντα αν εμμένει στα βάθη που μόνο αυτό το ζώδιο έχει την ικανότητα να φτάσει. Μετά από αυτό, είναι δυνατό να αποβάλλει γοργά μία μεγάλη ποσότητα αρνητικού κάρμα και να γνωρίσει τα θαύματα της εξέλιξης που τον ανεβάζουν σε νέα επίπεδα αυτοσυνείδησης.

Αυτός ο ωροσκόπος συγγενεύει βαθιά με τις πρώτες ρίζες της ζωής. Προσφέρει στο άτομο τη δυνατότητα να αισθανθεί τις περίπλοκες λανθάνουσες τάσεις που πηγάζουν από τις δυνάμεις της φύσης. Έτσι, κατανοεί τα απόκρυφα νοήματα της ψυχής του και του κόσμου που ζει. Με αυτό τον τρόπο είναι ικανός να διαισθανθεί το βαθύτερο πυρήνα της ζωής στη βαθύτερη έννοιά του και να διακρίνει κατά πόσο τα εξωτερικά φαινόμενα είναι αποτέλεσμα της αληθινής βαθύτερης φύσης των πραγμάτων. Από αυτή την πλεονεκτική σκοπιά, διακατέχεται από μια βαθιά ευαισθησία για την βασική ουσία της ζωής. Αυτή η ευαισθησία τον βοηθά επίσης να κατανοήσει τους λόγους των ευρύτατων αλλαγών που τον διαπερνούν καθώς η ψυχή τον ωθεί στην αναγέννηση του προορισμού και της αποστολής του, ενώ προχωρεί στην επίτευξη της ενδεχόμενης τέλειας γνώσης του εαυτού του.