Ο Ωροσκόπος στον Υδροχόο

Κοινοποίηση:

Ο Ωροσκόπος Υδροχόος είναι ο Ωροσκόπος των ανακαλύψεων. Το άτομο συγκεντρώνει την προσοχή του στην ανάπτυξη νέων και μελλοντικών αντιλήψεων για τη ζωή. Εδώ, υπάρχει μεγάλη έμπνευση όχι μόνο για την δική του πνευματική εξέλιξη αλλά και από ένα απρόσωπο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Ο εφευρετικός νους που διαθέτει του προσφέρει την ικανότητα να συλλαμβάνει την ουσία ιδεών, πρωτότυπων θεωριών και επιστημονικών αρχών, καθώς και μια αυξανόμενη αντίληψη για τον κόσμο στο σύνολό του. Έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ένα ανώτερο επίπεδο συνείδησης, μπορεί να απομονωθεί αμερόληπτα, με αποτέλεσμα να διακρίνει τις προσωπικές καταστάσεις απροκατάληπτα. Όσο δε μεροληπτεί τόσο η συνείδησή του διευρύνεται. Η πνευματική ελευθερία που ζητά είναι ικανή να του χαρίσει τη γνώση της ψυχής του.

Εκείνο το οποίο του δημιουργεί τη μεγαλύτερη δυσκολία είναι η ακόρεστη περιέργειά του. Και μόνο αυτό μπορεί να αποτελέσει αιτία να ξεφύγει από τον ωροσκόπο του και να ταυτιστεί με το απρόσωπο κάρμα. Στη δεδομένη περίπτωση, αισθάνεται έντονη έλξη για όσα υπόσχονται κάτι μοναδικό και διαφορετικό. Μπορεί να γίνει φίλος με ανθρώπους που έχουν διαφορετικές γνώμες και απόψεις για τη ζωή. Ωστόσο, είναι ικανός να «βαδίζει ανάμεσα σε σταγόνες» , δίχως να παίρνει το μέρος κάποιου. Όταν γίνεται όμως αυτό διαρκώς, συνηθίζει τόσο στην απομάκρυνση που κινδυνεύει να χάσει την ικανότητά του για αντίληψη. Είναι τόσο κοντά στους άλλους και ταυτόχρονα τόσο μακριά ώστε φαίνεται ότι ενδιαφέρεται ελάχιστα για όλα όσα συζητά.

Όταν το άτομο ζει έξω από τον εαυτό του, έχει την τάση να αφομοιώνει απρόσωπα ιδανικά της ανθρωπότητας. Έτσι, μετατρέπεται σε αληθινό θησαυρό πληροφοριών, συγκεντρώνοντας γνώσεις από μη συγγενικές πηγές και καθορίζοντας τη στάση του στη ζωή από αυτά που πιστεύει πως είναι τα πλέον πολύτιμα, ανάμεσα σε διαφορετικές απόψεις, θρησκείες ή αντιλήψεις. Το αποτέλεσμα είναι η ακούσια ανάπτυξη μιας «τμηματικής» συνείδησης. Αν και μπορεί να θεωρεί αυτή τη στάση εκλεκτική, τον απομακρύνει συνεχώς από το αληθινό κέντρο της αντίληψης. Μη έχοντας την ικανότητα να δεσμευτεί με κάποια ιδέα, φιλοσοφία ή θρησκεία από φόβο μήπως χάσει άλλες σημαντικές απόψεις, αναπτύσσει μια δική του φαρισαϊκή άποψη, βασιζόμενος σε ένα αίσθημα αμεροληψίας που τον γεμίζει υπερηφάνεια. Έτσι, δεν είναι δύσκολο να γίνει θύμα ενός πνευματικού εγώ το οποίο γίνεται αιτία να παρερμηνεύει την πραγματική του θέση στη ζωή. Ασυνείδητα, ίσως λυπάται όσους έχουν μεροληπτικές απόψεις που τους δεσμεύουν με τα πιστεύω τους. Μπορεί ακόμη και να δει αυτά τα άτομα να εξελίσσονται μέσα από στάδια συνείδησης που ο ίδιος έχει ήδη υπερβεί.

zodia-zvdia-22

Το απρόσωπο κάρμα συνδέεται τόσο με το μελλον όσο και με το παρελθόν. Αν έχει κανείς ανατολή στον Υδροχόο, το ενδιαφέρον του συγκεντρώνεται στη διεργασία με την οποία το σήμερα δημιουργεί το κάρμα του αύριο. Μπορεί να γνωρίζει τόσο τις συνέπειες των πράξεων και των σκέψεών του, ώστε να φοβάται πραγματικά να αναμιχθεί σε κάθε κατάσταση που θα μπορούσε να έχει καρμικό τόνο. Έτσι, παρά την ανάγκη του για πνευματικά ερεθίσματα, απομονώνεται προτιμώντας τη μοναξιά του ερημίτη από την αληθινή επαφή με τον κόσμο που βοηθά στην καλλιέργειά του.

Είναι ένας επαναστάτης που παραμερίζει παραδόσεις οι οποίες δεν έχουν πια χρησιμότητα. Όταν, ζει όμως έξω από τον ωροσκόπο του, έχει την τάση να απορροφά από το απρόσωπο κάρμα επαναστατικές ιδέες και απόψεις. Μια και δεν έχει έμφυτο το χάρισμα της διάκρισης, μπορεί να είναι χρήσιμα μερικά από αυτά που δέχεται και άλλα να είναι κατάλοιπα επαναστατικών απόψεων που υπάρχουν στον εξωτερικό κόσμο. Σαν αποτέλεσμα, σχηματίζει ένα πλήθος απόψεων που δεν έχουν άλλη σχέση μεταξύ τους εκτός από το γεγονός πως όλες εκφράζουν μια απομάκρυνση από την παραδοσιακή σκέψη.

Μπορεί να είναι εκκεντρικός, επειδή οι κατευθυντήριες γραμμές του δεν επηρεάζονται από τα όρια κάποιας ιδιαίτερης φιλοσοφίας ή σχολής ιδεών. Το πραγματικό του πρόβλημα είναι ότι τον απασχολούν τόσες πολλές και άσχετες μεταξύ τους ιδέες και δραστηριότητες που είναι δύσκολο να κατακτήσει κάποιο συγκεκριμένο τομέα. Φαίνεται να ξέρει λίγο από όλα, όμως οκ ποικίλες και σκόρπιες αλλαγές στο τον σπρώχνουν σε τόσες πολλές κατευθύνσεις ώστε κάθε μέτρο στη ζωή του φαίνεται σχεδόν μάταιο. Η προσοχή του διαχέεται μέσα από τη μη προσκόλληση. Έτσι, το ενδιαφέρον του για κάτι μπορεί να μην είναι αρκετό ώστε να μονοπωλήσει τη συνείδησή του. Η ζωή του μπορεί να είναι πολύ δραστήρια, μόνο όμως όταν συγκεντρώνει τις πράξεις του σε ένα ουσιαστικό μονοπάτι όπου πραγματικά του προσφέρει ένα αίσθημα προόδου.

Ο υδροχόος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες. Όταν ταυτίζεται με το εξωτερικό κάρμα, έχει τάση να ταυτίζεται με υποθέσεις από σαπουνόπερες, πορτραίτα ταινιών και στίχους τραγουδιών. Ίσως και να ανακαλύψει μετά από χρόνια, ότι αποτέλεσαν πρότυπα για τις προσωπικές του εμπειρίες. Οι άνθρωποι οι οποίοι υπάρχουν γύρω του επηρεάζονται από τη συνειδητή επικοινωνιακή τηλεπάθεια που πάντα μεταδίδει. Η ζωή του δεν καθοδηγείται από ανώτερες δυνάμεις, αλλά πραγματικά ακολουθεί τη μεταβαλλόμενη διαδοχή των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Όσο περισσότερο προσπαθεί να εναρμονιστεί με την παγκόσμια συνείδηση, τόση περισσότερη ευαισθησία αποκτά στα «τηλεοπτικά επίπεδα» της σκέψης των άλλων ανθρώπων. Κάτι τέτοιο οδηγεί στην ανάδυση μιας σπινθηροβόλας προσωπικότητας που τον ενοχλεί τόσο ώστε να μην μπορεί ποτέ να εκπληρώσει τις πνευματικές δυνατότητες του ωροσκόπου του. Ακόμη και ικανότητες μαντικές να έχει, μπορεί να μάθει ότι περιμαζεύει σκόρπια κομμάτια υλικού που μεταδόθηκαν καθυστερημένα από το ραδιόφωνο. Δίχως να το αντιληφθεί ξοδεύει πολύ χρόνο αναπολώντας θεωρίες οι οποίες περνούν από τη σκέψη του, μόνο για να ανακαλύψει πως είναι πληροφορίες που υπάρχουν διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο.

Η πραγματική δύναμη του ατόμου αποκαλύπτεται μόνο όταν ζει μέσα στο κατώφλι του ωροσκόπου του στον Υδροχόο. Όταν κάνει κάτι τέτοιο δεν επηρεάζεται από τους εξωτερικούς κραδασμούς που ίσως διαφορετικά να τον απομάκρυναν από το κέντρο του. Σαν αποτέλεσμα αλλάζει η πολικότητά του, και μαθαίνει πώς να ανακαλύπτει πραγματικά την πληρότητα της εσώτερής του ύπαρξης. Αυτή η εκπλήρωση που πηγάζει από την ψυχή του, τον βοηθά τελικά να αντιληφθεί έναν παγκόσμιο στόχο.

Από αυτή την άποψη, οδηγείται από την ακόρεστη περιέργειά του να ανακαλύψει το λόγο της ενσάρκωσής του. Αντί να έλκεται από εξωτερικές επιδράσεις, διαφορετικά πνευματικά κινήματα ή σχολές ιδεών, ανακαλύπτει απρόσωπα τον τρόπο λειτουργίας της δική του παγκόσμιας συνείδησης. Είναι πρωτότυπος και πιστεύει πως κάποια ανώτερη μορφή ευφυΐας οδηγεί τον σκοπό του. Έτσι, ό,τι και να κάνει στη ζωή ίσως να είναι εντελώς διαφορετικό από τα πρότυπα, αλλά όχι γιατί είναι επαναστατικός. Αντίθετα, είναι αποτέλεσμα μιας μοναδικής αίσθησης πρωτοτυπίας, απροκατάληπτης και ελευθερωμένης από τα δεσμά της παράδοσης.

Εναρμονίζεται με τις κοσμικές δυνάμεις και είναι ικανός να αντιληφθεί τις αλλαγές στις δυνάμεις του περιβάλλοντος, πολύ πριν συμβούν. Είναι προάγγελος του μέλλοντος, όχι όμως επειδή του αρέσει να ηγείται. Αυτό συμβαίνει σαν φυσική συνέπεια της αληθινής ελευθερίας που αισθάνεται μέσα του. Δεν πλέκεται σε γενικές τάσεις ή πρόσκαιρες μανίες. Αντίθετα, αυτό που τον βοηθάει να αντιληφθεί τον προορισμό του είναι το ανώτερο κάλεσμα της ψυχής του.

Αν ζει όμως έξω από τον εαυτό του ίσως προσπαθήσει να τον αναζητήσει μέσω του απρόσωπου κάρμα. Τα πάντα μπορούν να γίνουν σύμβολα. Μπορεί να βρει νόημα σε καταστάσεις, περιστατικά και γεγονότα τα οποία πραγματικά δεν έχουν καμία σημασία για τον ίδιο. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται εξωανθρώπινος, με τη δημιουργία μιας πραγματικότητας χτισμένης σε μία πνευματική φαντασίωση. Αν μείνει όμως στο κατώφλι του ωροσκόπου του είναι ικανός να διακρίνει καθαρά το πραγματικό από το μη πραγματικό. Αν ακούσει φωνές μέσα του, γνωρίζει πως αποτελούν τμήμα εξωτερικών αστρικών πεδίων στα οποία εκτέθηκε στιγμιαία, επειδή επέτρεψε στη συνείδησή του να βυθιστεί τόσο. Αν και μπορεί να μη συμφωνεί με τους κοινωνικούς νόμους, ωστόσο έχει τους δικούς του κανόνες που τον βοηθούν να αποκτήσει τάξη και σκοπό στη ζωή. Αρκετά ενδιαφέροντα τα οποία ίσως τον αποσπούσαν διαφορετικά, ελέγχονται μέσω του νοήματος που πηγάζει από τον υπόλοιπο χάρτη.

Βλέπει την πραγματικότητα σαν μαθητεία και αναπτύσσεται μέσω μιας αμερόληπτης αυτοεξέτασης. Ανακαλύπτει νέους τρόπους αντιμετώπισης παλαιών προβλημάτων. Είναι σταθερός με τις ιδέες του, είτε συμφωνούν με την παράδοση είτε όχι. Το κάρμα του τον παρακινεί να ανακαλύψει, να εξερευνήσει και να γνωρίσει μία ανώτερη συνείδηση. Μπορεί να απορήσει με τις ίδιες του τις ιδέες και να μείνει έκπληκτος από το θαυμαστό ρεύμα εφευρετικότητας που τον διαπερνά. Είναι ένας νεωτεριστής με μεγάλα αποθέματα έμφυτης σοφίας. Αν και διακρίνει και εκτιμά τις διαφορετικές όψεις του εαυτού του, παρόλα αυτά είναι ικανός να γνωρίσει αμερόληπτα την πληρότητα της ύπαρξής του. Κατανοεί το ρεύμα της ζωής και τον καρμικό ρόλο ως καταλύτη που προκαλεί αλλαγές, επιφέροντας εξελικτικές και επαναστατικές βελτιώσεις στον ίδιο και τους άλλους. Αυτό που κάνει όμως για του άλλους δεν οφείλεται στην επιθυμία του για αποδοχή ή σε αίσθημα υποχρέωσης. Αντίθετα, αποτελεί φυσική ανάπτυξη της επιθυμίας του για ανασχηματισμό και προσωπική ανοικοδόμηση μέσω του απρόσωπου τρόπου που εκφράζει την ανθρώπινη επιθυμία για εξέλιξη. Μπορεί να σπάσει τα δεσμά του παρελθόντος κάρμα και να κατευθύνει την προσοχή του στις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού σε μία μελλοντική εποχή. Από τη στιγμή που όλη του η ύπαρξη εστιάζεται προς το μέλλον δεν του είναι δύσκολο να αφήσει ένα επάγγελμα για κάποιο άλλο. Αυτό μπορεί να γίνει πολλές φορές, γιατί είναι το κάρμα του να δοκιμάσει τους ασύνδετους κρίκους που συνθέτουν την παγκόσμια συνείδηση. Με την ικανότητά του να τους συνθέτει, δημιουργεί μια συνειδησιακή αλλαγή η οποία είναι η ελπίδα της ανθρωπότητας για ένα καλύτερο μέλλον.