Παρθένος και Χωρισμός

γυναικα-παρθενος

Κοινοποίηση:

Ο χωρισμός είναι δίλημμα για τους Παρθένους. Σαν Μεταβλητό ζώδιο, προσαρμόζονται σε νέες σχέσεις και χαίρονται τα ερεθίσματα που προσφέρει μια ποικιλία συντρόφων. Αλλά σαν ζώδιο της Γης, έχουν έντονο το αίσθημα της ασφάλειας και προσέχουν  να μην εγκαταλείπουν μια σταθερή σχέση εκτός αν είναι σίγουροι ότι το μέλλον τους επιφυλάσσει όλα όσα επιθυμούν. Σπάνια φεύγουν προτού εξετάσουν προσεκτικά το ζήτημα και προτού σιγουρευτούν ότι τους περιμένει η ασφάλεια μιας νέας σχέσης. Νιώθουν την ανάγκη να χωρίσουν δοκιμαστικά, κυρίως για να δουν πώς θα προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση πριν πάρουν την τελική τους απόφαση.

 
Όταν αποφασίζουν να φύγουν, τακτοποιούν τις λεπτομέρειες με τυπική ζωηρότητα και ικανότητα. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ή εκκρεμότητες. Αυτό το ζώδιο δε δείχνει εύκολα τα συναισθήματά του, κι έτσι οι Παρθένοι που φεύγουν παραμένουν σχεδόν κυνικά ψυχροί καθώς τα περιουσιακά στοιχεία ταξινομούνται προσεκτικά στα «δικά σου», «δικά μου» ή «δικά μας». Πάντως η στενοχώρια κι ο πόνος θα τους καταβάλλουν εσωτερικά και το μόνο εμφανές δείγμα της βαθιάς συναισθηματικής τους ταραχής θα είναι οι στομαχικές ενοχλήσεις. Τότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να καταπιαστούν με τη δουλειά ή τα σπορ αφήνοντας το χρόνο να επουλώσει τις πληγές τους, προτού αποτολμήσουν να κάνουν μια άλλη σχέση.

 
Η Παρθένος είναι ένα πιστό ζώδιο και τα άτομα που ανήκουν σ’ αυτό συχνά καταφέρνουν να μείνουν φίλοι με τους πρώην συντρόφους τους παρά τις διαφορές που οδήγησαν στο χωρισμό. Ο πρακτικός Παρθένος συχνά γίνεται ο πολύτιμος φίλος που επισκευάζει το καζανάκι ή που συνεχίζει να πλένει τα ρούχα του/της «πρώην» αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει κρατήσει το πλυντήριο.

zodia-zvdia-22