Σκορπιός: Ανάμεσα στον Ζυγό και τον Τοξότη

zwdia-2015-ταρο

Κοινοποίηση:

Κανένα ζώδιο δεν είναι ανεξάρτητο. Κάθε ένα αντιπροσωπεύει την περιπλοκότητα του προηγούμενου ζωδίου και την προετοιμασία για το επόμενο. Υπάρχουν δώδεκα στάδια σε έναν κύκλο, και όχι μοναδικά και ξεχωριστά κομμάτια. Όταν πιστεύουμε πως τα ζώδια είναι κομμάτια μίας μεγάλης διαδικασίας, είναι πιο εύκολο να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις μας για κάποιο από αυτά. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον τώρα που ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού, διότι είναι ένα από τα λιγότερα κατανοητά ζώδια.

 

 

Ο Σκορπιός ακολουθεί τον Ζυγό, το πρώτο ζώδιο του Φθινοπώρου. Ο Ζυγός ξεκινά το δεύτερο μισό του ζωδιακού κύκλου και είναι το σημείο που βλέπουμε ο ένας τον άλλον σαν ίσους. Οι ζυγαριές συμβολίζουν αυτή την ισορροπία ανάμεσα στον εσωτερικό εαυτό και τον εξωτερικό κόσμο. Ο Σκορπιός, που ακολουθεί, έχει να κάνει με το να φτάσουμε τις σχέσεις στο επόμενο επίπεδο. Πηγαίνει πιο μακριά από την ευγένεια για να κατακτήσει βαθύτερα συναισθήματα, τα οποία προκαλούν βαθύτερα επίπεδα φόβου. Κατά μία έννοια, μπορούμε να περιγράψουμε τον Ζυγό σαν την εξωτερική μορφή μίας σχέσης και τον Σκορπιό σαν το εσωτερικό νόημά της.

 

 

Ο φόβος που σχετίζεται με τον Σκορπιό, έρχεται με τη μορφή του θανάτου. Όμως ο πραγματικός «θάνατος» αυτού του ζωδίου είναι η έλλειψη ατομικότητας που ανταλλάσουμε για οικειότητα. Όταν πλησιάζουμε κάποιον πέφτουν οι τοίχοι που χωρίζουν τη καρδιά, το μυαλό και το σώμα. Παραδιδόμαστε στις όμορφα καθορισμένες γραμμές του εαυτού όσο πλησιάζουμε κάποιον, πράγμα το οποίο κάποιες φορές είναι τρομακτικό. Υπάρχει κάποια απώλεια αυτονομίας όταν ενώνουμε τη ζωή μας με άλλους ανθρώπους. Η δικαιοσύνη του Ζυγού και η λογική αντικαθιστώνται από τα επικεντρωμένα πάθη του Σκορπιού για επιθυμία και φόβο.

zodia-zvdia-22

 

 

Η συνάντηση του αέρινου Ζυγού με τον υδάτινο Σκορπιό είναι ένα βήμα του ζωδιακού μας ταξιδιού. Ολοκληρώνει μία φράση κλειδί στις σχέσεις και είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα συμβούν τα επόμενα βήματα: Ο Τοξότης. Αυτό το περιπετειώδες ζώδιο σταματά να σκέφτεται το παρόν και προβάλλει τον εαυτό του στο μέλλον. Η συγχώνευση του Σκορπιού είναι η δύναμη που χρειαζόμαστε για να εκτοξεύσουμε τα πνευματικά και κυριολεκτικά ταξίδια του τοξότη. Ο Σκορπιός είναι η συμπίεση που περιορίζει την συγκέντρωση, μαζεύει δύναμη και μας προετοιμάζει για ένα μεγάλο ταξίδι.

 

 

Ο Σκορπιός, ένα από τα πιο σκεπτόμενα ζώδια της Αστρολογίας, βρίσκεται ανάμεσα στα δύο πιο ελπιδοφόρα μέλη του ζωδιακού κύκλου. Αυτή η αντίθεση εκφράζει την συνεχιζόμενη πρόοδο επέκτασης και της αντίθεσης που αποτελεί τον ρυθμό της ζωής. Η ανάγκη του Ζυγού να έρθει σε επαφή με κάποιον ακολουθείται από την οικειότητα του Σκορπιού και κατευθύνεται προς τον Τοξότη. Βλέποντας τα ζώδια σαν βήματα σε μία διαδικασία δώδεκα βηματισμών, μπορούμε να τα σπάσουμε σε μικρά κουτιά και να ανακαλύψουμε την αλυσιδωτή αντίδραση που μπορεί να  μας πει ακόμα περισσότερα.