Σκορπιός και Οικογένεια

ωροσκοπιο-2015-astrologia

Κοινοποίηση:

Η φαινομενικά ήρεμη και γεμάτη αταραξία εμφάνιση του Σκορπιού γονιού δεν επιτρέπει να αντιληφθεί κανείς πως νιώθει κατά βάθος για τα παιδιά. Πράγματι, μερικές φορές μπορεί κάτω από την επιφάνεια να υπάρχει μια πραγματική σχέση αγάπης-μίσους, με πολύ έντονα συναισθήματα. Παρόλα αυτά οι Σκορπιοί αγαπούν τα παιδιά τους και διοχετεύουν μεγάλο μέρος της έντονης συναισθηματικής τους ενέργειας στη φροντίδα και τον έλεγχο των μικρών.

 
Δυστυχώς, ο έλεγχος ίσως να είναι η λέξη-κλειδί, γιατί οι Σκορπιοί έχουν μια εσωτερική ανάγκη να είναι το αφεντικό. Πρόκειται για πολύ απαιτητικό ζώδιο, που ωστόσο έχει και μια εκπληκτικά ευγενική πλευρά όταν αντιμετωπίζει ένα άτολμο, φοβισμένο παιδί. Γενικά ο Σκορπιός γονιός τείνει στην αυστηρή πειθαρχία και αντιστέκεται σκληρά στα παιδικά καμώματα. Σαν παιδί ο ίδιος δοκιμάζει κάθε δυνατό τέχνασμα και αντιλαμβάνεται αμέσως κάθε πονηρό σχέδιο.

 
Ο Σκορπιός είναι γνωστός για το κεντρί που έχει στην ουρά του. Ο νεαρός Σκορπιός μπορεί να εμφανίζεται ταυτόχρονα ευαίσθητος και σκληρός, ειδικά με τα αδέρφια του όταν προσπαθούν να του φράξουν το δρόμο. Ο γονιός που ανήκει στο ζώδιο αυτό είναι συχνά φλογερά προσκολλημένος στο βλαστάρι του και μερικές φορές νιώθει παθολογική ζήλια για την προσοχή που αφιερώνει στα παιδιά του ο σύζυγός του.

zodia-zvdia-22

 
Τα παιδιά πολλές φορές φοβούνται το Σκορπιό πατέρα και τον βρίσκουν πεισματάρη, αλλά η σχέση τους είναι συχνά βαθιά και παθιασμένη. Η μητέρα Σκορπιός έχει το ίδιο έντονα συναισθήματα για τα βλαστάρια της που, όμως μπορεί να πιέσουν υπερβολικά τα παιδιά.