Σκορπιός και Προβλήματα

Κοινοποίηση:

Όσο και αν το αρνούνται, τα προβλήματα των Σκορπιών- όπως και αυτά των άλλων ζωδίων του Νερού- οφείλονται στη συναισθηματική ανασφάλεια. Ο Σκορπιός είναι ένα Σταθερό ζώδιο που εκτιμάει πάνω από όλα τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Όταν εμφανίζεται η αβεβαιότητα, είτε στον εαυτό του, είτε στις σχέσεις του, ένα μείγμα ακατέργαστης δύναμης και βαθιάς ευαισθησίας πυροδοτεί μια συναισθηματική ορμή με ενδεχόμενες εκρηκτικές συνέπειες. Το πρόβλημα είναι πως αυτή η αναταραχή γίνεται κάτω από την επιφάνεια γιατί ο Σκορπιός θα κάνει τα πάντα για να κρύψει την ταραχή –ακόμα και από τον ίδιο τον εαυτό του. Ο πόνος βγαίνει έμμεσα –μέσω της ζήλιας, της ψυχολογικής πάλης, ή της ασυνείδητης χειραγώγησης των άλλων –δημιουργώντας μια δίνη προβλημάτων γύρω του.

 
Συχνά τα προβλήματα μεγαλώνουν τόσο μέσα στο Σκορπιό που κυριολεκτικά εκρήγνυται –καταστρέφοντας όλα όσα ήταν το παν για αυτόν και αναγκάζοντάς τον να κάνει μια καινούρια αρχή. Για τους ίδιους τους Σκορπιούς αυτές οι εμπειρίες μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικές, αλλά για άλλους οι συνέπειες είναι συχνά καταστροφικές και καλά θα κάνουν να μάθουν από το αντίθετο ζώδιο, τον Ταύρο, την τέχνη της προφύλαξης. Όταν ο Σκορπιός καταφέρει να βρει τον εαυτό του, το διαπεραστικό μυαλό του μπορεί να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα στη στιγμή. Το θέμα είναι να φτάσει εκεί.

 
Μιας και ο Σκορπιός αρνείται να αποκαλύψει το πρόβλημά του, οι πράξεις του φαίνονται συχνά στους άλλους ύπουλες. Αυτό όμως δεν είναι δίκαιο. Μέχρι να καταφέρουν να επιβληθούν στον εαυτό τους, σπάνεια αντιλαμβάνονται τι τους παροτρύνει να φέρονται με αυτόν τον τρόπο.

zodia-zvdia-22