Σκορπιός και Χιούμορ

Κοινοποίηση:

Η κλασική περιγραφή του μυστικοπαθή, μελαγχολικού Σκορπιού, δεν αναφέρει ποτέ την αίσθηση του χιούμορ του. το γέλιο μοιάζει να μην του ταιριάζει. Ωστόσο, πολλοί Σκορπιοί διαθέτουν έντονη αίσθηση του χιούμορ. Όταν ένας Σκορπιός είναι κωμικός, είναι πάρα πολύ κωμικός. Με το χάρισμά τους να βλέπουν κάτω από την επιφάνεια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι συχνά τους γοητεύει η σκοτεινή πλευρά της ζωής, το χιούμορ τους είναι συνήθως «μπλακ χιούμορ».

 
Ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι ότι βλέπουν την αστεία πλευρά λεπτών θεμάτων όπως ο θάνατος, η αρρώστια, η θρησκεία και η σεξουαλική διαστροφή. Για διασκέδαση συνήθως προτιμούν μια κωμωδία θρίλερ ή με φαντάσματα. Μπορεί επίσης να αποδειχτούν μοναδικοί στην πολύ αστεία, αλλά αμείλικτη σάτιρα. Η περιβόητη ικανότητά τους να αποκαλύπτουν τα αδύνατα σημεία των άλλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μια παρατραβηγμένη εικόνα προσώπου ή κατάστασης.

 
Οι Σκορπιοί καλλιτέχνες συχνά προσθέτουν μια ενοχλητική, οπτική διάσταση στο χιούμορ τους. Γελοιογραφίες που ξεπερνούν τα όρια, εικόνες αστείες, αλλά απωθητικές, μακάβριες κωμικές στολές και καταστάσεις, κρύβουν πίσω τους το Σκορπιό. Τα σαρκαστικά σχόλια μπορεί να αποδειχθούν πολύ πιο ενοχλητικά όταν διαθέτουν και μια νότα χιούμορ. Ίσως η έκφραση «δηκτικό πνεύμα» επινοήθηκε για να περιγράψει το χιούμορ του Σκορπιού.

zodia-zvdia-22

 
Το ταλέντο του Σκορπιού να διακωμωδεί τα τρομακτικά γεγονότα είναι ένας τρόπος χειρισμού των κρυφών τους φόβων. Και αυτό γιατί οι Σκορπιοί συνήθως είναι προικισμένοι με γόνιμη φαντασία, που τους καθιστά ικανούς να δημιουργούν εφιαλτικά σενάρια και να τα μετατρέπουν την άλλη στιγμή σε κωμωδίες.