Σκορπιός και Χρήμα

scorpio

Κοινοποίηση:

Τίποτα δεν είναι σίγουρο και ξεκάθαρο με το ζώδιο του Σκορπιού και αυτό ισχύει πολύ περισσότερο σ ‘ό,τι αφορά στη στάση τους απέναντι στο χρήμα. Οι Σκορπιοί μπορούν να βρεθούν και στα δυο άκρα του οικονομικού φάσματος, από τα αμύθητα πλούτη, μέχρι την πιο δυσβάσταχτη φτώχεια. Ωστόσο, ένας αληθινά επιτυχημένος Σκορπιός έχει ιδιαίτερη ικανότητα να ανακαλύπτει και να εκμεταλλεύεται πηγές πλούτου αόρατες για τους άλλους. Οι Σκορπιοί έχουν οξεία αντίληψη και ποτέ δεν ξεγελιούνται από τα φαινόμενα. Αντίθετα μάλιστα, είναι η έμφυτη ικανότητά τους να βλέπουν κάτω από την επιφάνεια που τους επιτρέπει να παίρνουν κάτι που φαίνεται να μην έχει καμία ιδιαίτερη αξία και να το μετατρέπουν  σε πηγή κερδών.

 
Οι Σκορπιοί δεν είναι κερδοσκόποι, ούτε άπληστοι και δε νιώθουν καμία ανάγκη να επιδείξουν τα πλούτη τους. Στην πραγματικότητα δεν είναι τα ίδια τα χρήματα που τους προσελκύουν, για αυτό άλλωστε και συχνά γίνονται υπερβολικά γενναιόδωροι, αλλά η συναρπαστική εκείνη διαδικασία που τους επιτρέπει να μετατρέπουν τον τσίγκο σε χρυσάφι, να φτιάχνουν κάτι από το τίποτα, Η απόκτηση χρημάτων δεν είναι ποτέ αυτοσκοπός, γι’αυτό και δεν ενδιαφέρονται να επιδείξουν τα πλούτη τους, Μάλιστα οι Σκορπιοί που πέφτουν στις παγίδες της επίδειξης και της απληστίας, συνήθως καταλήγουν αποτυχημένοι οικονομικά. Ωστόσο, το πιο σημαντικό για τους Σκορπιούς είναι να νιώθουν ότι ελέγχουν τη μοίρα τους και όχι η υλική επιτυχία στον κόσμο των επιχειρήσεων.

 
Οι Σκορπιοί είναι συχνά αυταρχικοί και εκείνο που επιζητούν με μανία είναι η δύναμη. Έχουν μια απίστευτη ικανότητα να «μυρίζονται» μια καλή συμφωνία και να εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των άλλων. «Ελέγχω» λέει ο Σκορπιός και δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τους άλλους για να πετύχει το σκοπό του.

zodia-zvdia-22