Σκορπιός και Υγεία

Κοινοποίηση:

Από όλα τα Ηλιακά ζώδια ο Σκορπιός είναι το πιο παρεξηγημένο. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό συνδέονται με τα πιο πρωτόγονα συναισθήματα, όπως είναι η μοχθηρία και η αντεκδίκηση, ακόμα και η σεξουαλική μονομανία. Η κυριαρχία του Σκορπιού πάνω στα όργανα αναπαραγωγής το επιβεβαιώνει. Ενώ, όμως, αυτό μπορεί να είναι αλήθεια για μερικούς Σκορπιούς, με κανένα τρόπο δε χαρακτηρίζει την πλειοψηφία τους.

 
Μέρος αυτής της παρανόησης προέρχεται από τα έντονα συναισθήματά τους που κινούνται σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο και εκδηλώνονται με έντονες φυσικές ανάγκες. Η αποφασιστικότητά τους, τους δίνει μεγαλύτερες δυνάμεις αυταπάρνησης από κάθε άλλο ζώδιο, αλλά όταν δημιουργήσουν μια σχέση είναι ικανοί να τη ζήσουν με αχαλίνωτο πάθος. Με αυτή την έννοια είναι πολύ σεξουαλικοί και αν οι ορμές τους καταπιεστούν θα εμφανιστούν προβλήματα όπως θυμός, πόνοι στη μέση και για τις γυναίκες, ένταση πριν από την έμμηνο ρύση. Καθώς οι Σκορπιοί προτιμούν να νιώθουν άσχημα από το να μη νιώθουν τίποτα, έχουν τάσεις να εμφανίζουν μυστηριώδεις ψυχοσωματικές ενοχλήσεις. Είναι υπερβολικά ενεργητικοί και αναρρώνουν γρήγορα. Σπάνια, υιοθετούν μετριοπαθείς υγιεινές συνήθειες γιατί είτε θα τρώνε, θα πίνουν και θα καπνίζουν μανιωδώς, είτε θα απέχουν  εντελώς από όλα αυτά. Ο Σκορπιός κυβερνά επίσης τα όργανα που απαλλάσσουν το σώμα από τις τοξίνες, έτσι πρέπει να μάθουν να καθαρίζουν τον εαυτό τους, τακτικά, από φυσικές και συναισθηματικές υπερβολές.

 
Οι Σκορπιοί συντονίζονται με τη σεξουαλική τους φύση, αλλά μερικές φορές τέτοια συναισθήματα μπορεί να γίνουν τόσο έντονα ώστε να νιώθουν ενοχές για αυτά. Έτσι πρέπει να μάθουν να καθαρίζουν το σώμα τους από την ένταση που δημιουργείται εξαιτίας της απογοήτευσης, με την κατάλληλη ψυχαγωγία.

zodia-zvdia-22