Ταύρος και Οικογένεια

Ο Ταύρος γονιός είναι εξαρτημένος και σταθερός. Εκτιμά πολύ την οικογενειακή ζωή και την αίσθηση συνέχειας που προσφέρουν τα παιδιά. Στην πράξη, οι Ταύροι θα συνεχίσουν να διατηρούν μια δυστυχισμένη σχέση «για χάρη των παιδιών».

Ο Ταύρος γονιός έχει συχνά ξεπερασμένες ιδέες ως προς την πειθαρχία και πολλοί φαίνεται να πιστεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να φαίνονται, αλλά να μην ακούγονται. Φυσικά, περιμένουν υποταγή και δεν ενθαρρύνουν την ανεξαρτησία των παιδιών τους. Είναι ο γονιός που προσδοκά ότι το παιδί του θα ακολουθήσει τα βήματά του στην τέχνη ή το επάγγελμα. Έτσι το παιδί το Ταύρου θα έχει πολύ λίγη ατομική ελευθερία για να πειραματιστεί με νέες ιδέες, ή να ακολουθήσει μονοπάτια που δεν ταιριάζουν στο ήδη έτοιμο σχέδιο που έχει καταστρωθεί για αυτό.

Ο Ταύρος γονιός θα δουλέψει πολύ σκληρά για να μεγαλώσει τα παιδιά του και θέλει να είναι σίγουρος ότι η εκπαίδευση που τους προσφέρει είναι εξαιρετική. Επίσης, προσδοκά ευγνωμοσύνη και το παιδί που θα επιλέξει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής από εκείνο του Ταύρου γονιού του θα χάσει την εύνοιά του. Ο Ταύρος είναι ισχυρογνώμων και ίσως μνησίκακος. Το μεγαλύτερο λάθος του είναι ότι θέλει να ασκεί στενό έλεγχο στο παιδί του. Το ζώδιο αυτό είναι σταθερό και συντηρητικό ακόμα και στην παιδική του ηλικία. Μπορεί επίσης να γίνει ένας άκαμπτος αδερφός, που συχνά δυσκολεύεται να μοιραστεί τα ΑΓΑΠΗ του.

zodia-zvdia-22

Ο πατέρα Ταύρος μπορεί να είναι αποκομμένος από τα παιδιά του και συχνά χρειάζεται να μάθει πώς να παίζει μαζί τους. Στο μεταξύ η μητέρα Ταύρος κρατά τη ζώνη της ποδιάς της καλά δεμένη, απαιτεί υπακοή, αλλά είναι αξιόπιστη και με εξαιρετικά αναπτυγμένη την και την αίσθηση προσφοράς.