Τι φοβάται το ζώδιο του Τοξότη

Κοινοποίηση:

Όπως στους Διδύμους, έτσι και στους Τοξότες αρέσει να νιώθουν ελεύθεροι –τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή. Ωστόσο, αντίθετα με τους Διδύμους, οι Τοξότες έχουν πολύ πλατύτερους ορίζοντες. Εκείνο που φοβούνται είναι πως οι εξωτερικές συνθήκες θα περιορίσουν αυτή την ευρύτητα της σκέψης τους. Η ιδέα της ακινησίας τους παραλύει –είτε πρόκειται για αληθινή ακινησία λόγω ενδεχομένως κάποιου ατυχήματος, είτε αισθάνονται «ακινητοποιημένοι» λόγω της ρουτίνας της καθημερινής τους ζωής. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν για την ημέρα που θα είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν καινούριες εμπειρίες. Έτσι αν νιώσουν πως αυτό που κάνουν θα σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους, ή πως δεν υπηρετεί κάποιο υψηλό σκοπό, πανικοβάλλονται.

 

 

Ο φόβος του Τοξότη πως θα περιορίσουν τους ορίζοντές του μπορεί να επεκταθεί και σε θέματα πέρα από τη δουλειά και το σπίτι του. Του είναι, π.χ. δύσκολο να δεθεί συναισθηματικά με κάποιον, γιατί ανησυχεί συνέχεια ότι οι σχέσεις του «δε βγάζουν πουθενά» και μπορεί να φύγει από μία σχέση χωρίς να δώσει την παραμικρή ευκαιρία στο σύντροφό του να αντιδράσει. Οι Τοξότες ενοχλούνται όταν κάποιος υποστηρίξει πως η έμφυτη αισιοδοξία τους και η πίστη τους στους ανθρώπους δεν έχουν έρεισμα. Μάλιστα, είναι ικανοί να μαζέψουν ξαφνικά τα μπογαλάκια τους και να εξαφανιστούν –για να εμφανιστούν και πάλι μετά από μερικές εβδομάδες αφού έκαναν το γύρο της γης για να αποδείξουν πως έχουν απόλυτο δίκιο.

 

 

Κατά περίεργο τρόπο, ο φόβος που έχουν οι Τοξότες ότι θα περιορίσουν την ελευθερία τους οι άλλοι, τους κάνει μερικές φορές να περιορίζουν οι ίδιοι την ελευθερία των άλλων ανθρώπων. Καθώς αρνούνται να παραδεχτούν πως μπορεί να έχουν άδικο (και επομένως, η σκέψη τους να έχει κάποια όρια), έχουν συχνά την ενοχλητική συνήθεια να επιβάλλουν με το ζόρι τις ιδέες τους στους ανθρώπους γύρω τους.

zodia-zvdia-22