Τι φοβάται το ζώδιο του Υδροχόου

zwdia-poseidonas

Κοινοποίηση:

Οι αδέσμευτοι Υδροχόοι, που ανήκουν στο στοιχείο του Αέρα, είναι ένα από εκείνα τα ζώδια που δε δείχνουν να φοβούνται τίποτα. Εξωτερικά φαίνονται τόσο προσιτοί, τόσο σίγουροι πως μπορούν να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη σε αυτό τον κόσμο, τόσο απόλυτα αφοσιωμένοι στα υψηλά ιδανικά τους, που ο φόβος φαίνεται ένα υπερβολικά ευτελές συναίσθημα για εκείνους. Ωστόσο, όλοι οι άνθρωποι έχουν την Αχίλλειο πτέρνα τους και οι Υδροχόοι δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Ζητήστε τους να εξετάσουν τα αισθήματά τους –σε αντιδιαστολή με τις ιδέες τους –και το πιθανότερο είναι να εκπλαγείτε. Φοβούνται τα ίδια τα αισθήματά τους.

 

Ο φόβος αυτός δεν είναι πάντα εμφανής, καθώς κάνουν ό,τι μπορούν για να τον κρύψουν από τον ίδιο τον εαυτό τους. Η περίοδος κατά την οποία είναι πιο πιθανό να εκδηλωθεί είναι στην αρχή μιας καινούριας σχέσης, γιατί τα άτομα αυτά συγχέουν τη φιλία με τον έρωτα –και εκπλήσσονται μετά από τα προβλήματα που δημιουργούνται. Έτσι είναι πιθανό να έχουν πλήρη άγνοια των συναισθηματικών συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα ακριβώς κάτω από τη μύτη τους και εκπλήσσονται όταν κάποιος τους κατηγορήσει ότι «δεν έχουν καρδιά». Μερικοί αρνούνται να αντιμετωπίσουν το φόβο τους και παραμένουν ανεξάρτητοι χωρίς να ξέρουν την αληθινή αιτία για αυτό. Και όμως –αν μάθαιναν να σκέφτονται περισσότερο με τη καρδιά τους και λιγότερο με το κεφάλι τους, οι άλλοι άνθρωποι θα τους έδιναν περισσότερη σημασία.

 

Παρόλο που οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουν, πολλές από τις λαμπρές ιδέες των Υδροχόων για την αλλαγή του κόσμου, αποτυγχάνουν εξαιτίας του φόβου που έχουν για τα συναισθήματά τους. Αρνούμενοι να αντιμετωπίσουν τα δικά τους αισθήματα, οι Υδροχόοι παραγνωρίζουν την επιρροή των επιφανειακά παράλογων δυνάμεων που δίνουν κίνητρα στους άλλους ανθρώπους.

zodia-zvdia-22