Τι φοβάται το ζώδιο του Ζυγού

Κοινοποίηση:

Οι Ζυγοί με κυβερνήτη την Αφροδίτη, χρειάζονται απεγνωσμένα να αισθάνονται πως είναι γοητευτικοί και πως προσελκύουν τους άλλους. Γιατί; Επειδή μόνο μέσα από την επαφή με τους άλλους ανθρώπους ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τι θέλουν στα αλήθεια από τη ζωή τους. Όταν τα πάντα γύρω τους «πηγαίνουν ρολόι» και η γοητεία τους, τους κάνει περιζήτητους, φαίνονται οι πλέον ισορροπημένοι και καλύτερα προσαρμοσμένοι άνθρωποι. Αλλά αν μείνουν μόνοι τους, χωρίς κανέναν να τους εξασφαλίσει την ισορροπία τους, τότε αρχίζουν στα αλήθεια να πανικοβάλλονται. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτούς είναι να χάσουν τη δημοτικότητά τους.

 

 

Στην προσπάθειά τους να είναι δημοφιλείς, γίνονται συχνά οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού τους. Φτάνουν στο σημείο να κάνουν συμβιβασμούς με τις αρχές και τις επιθυμίες τους –πράγμα που τους κάνει να νιώθουν απογοήτευση με τον εαυτό τους –ή προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους πάντες, με αποτέλεσμα να χάνουν τη δημοτικότητά τους επειδή ο κόσμο αμφισβητεί την ειλικρίνειά τους. Όταν τους στριμώξουν στο τοίχο, οι συνήθως γοητευτικοί Ζυγοί υιοθετούν μια στάση του τύπου «αν δεν είσαι μαζί μου, είσαι εναντίον μου», που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη φήμη που έχουν ότι είναι καλοί διπλωμάτες. Εκείνο που πρέπει να θυμούνται τα άλλα ζώδια, είναι πως η στάση αυτή οφείλεται στο φόβο. Κατά βάθος οι Ζυγοί προτιμούν να κάνουν έρωτα και όχι πόλεμο.

 

 

Παρόλο που πιστεύουν ότι ο έρωτας δίνει νόημα στη ζωή, οι Ζυγοί δεν ξεχνούν ποτέ ότι, ταυτόχρονα, ο έρωτας πονάει. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουν τη συντροφικότητα που τόσο πολύ επιζητούν αλλά και τόσο φοβούνται είναι να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους, έτσι που οι σχέσεις με τους άλλους να μην αποτελούν ανάγκη αλλά επιθυμία.

zodia-zvdia-22