Το ζώδιο του Καρκίνου και η συμβίωση

Εκτιμά τη σπιτική ζωή περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο. Είναι το καταφύγιό του, μακριά από τη σκληρή πραγματικότητα του έξω κόσμου, εκεί που του επιτρέπει να ξεχάσει την επιφυλακτικότητά του και να εκφράσει ελεύθερα το στοργικό του χαρακτήρα σε αυτούς που αγαπάει. Όταν περιστοιχίζεται από ανθρώπους που καταλαβαίνουν και ανταποκρίνονται σε αυτή τη πλευρά του χαρακτήρα του είναι ευτυχισμένος και πλήρης. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος, η τάση του να προστατεύει τους άλλους να τον κάνει να ενδιαφέρεται υπερβολικά για τις ανάγκες των συγκατοίκων του, με αποτέλεσμα αυτοί που προτιμούν να τα βγάζουν πέρα μόνοι τους να νιώθουν καταπιεσμένοι.

 

Συμπονετικός και προστατευτικός, ο Καρκίνος  αναλαμβάνει εύκολα το ρόλο του απλήρωτου συμβούλου ή του κοινωνικού λειτουργού απέναντι στους συγκατοίκους του. Οι Καρκίνοι ξέρουν να ακούν και μπορούν να καθίσουν ώρες ακούγοντας υπομονετικά τους άλλους να αραδιάζουν τα προβλήματα  τους. Η ειρωνεία είναι πως οι ίδιοι δυσκολεύονται πολύ να αποκαλύψουν τα δικά τους προβλήματα  και προτιμούν να τα κρύβουν και να μελαγχολούν. Είναι ευνόητο πως αυτό δημιουργεί μια τρομερή ένταση μέσα στο σπίτι, κυρίως επειδή τα μούτρα του Καρκίνου μπορούν να κρατήσουν μέρες! Είναι σίγουρα πιο καλό να «ξεσπάει» κανείς που και που και πολλοί Καρκίνοι θα ωφελούνταν αν έλεγαν στα ίσια το παράπονό τους σε αυτούς που τους πείραξαν.

 

Οι Καρκίνοι αντλούν μεγάλη ικανοποίηση και ευχαρίστηση εξυπηρετώντας τα άλλα μέλη του σπιτιού –ιδιαίτερα στη κουζίνα –γιατί εκδηλώνουν έτσι θετικά την τους. Καλό είναι όμως να μην τους εκμεταλλεύεστε. Η μη αναγνώριση των όσων κάνουν πληγώνει θανάσιμα τους Καρκίνους.

zodia-zvdia-22