Το ζώδιο του Καρκίνου και το άγχος

Λένε ότι ο Καρκίνος  δεν μπορεί να νιώσει ευτυχισμένος αν δεν έχει κάποια έγνοια, κι όταν δεν έχει, την επινοεί! Είναι πως οι Καρκίνοι έχουν την τάση να ανησυχούν για όλα και συχνά αναστατώνονται και στενοχωριούνται για πράγματα αντικειμενικά ασήμαντα και ουσιώδη.

Οι λόγοι για τους οποίους αναστατώνονται οι Καρκίνοι είναι συνήθως συναισθηματικοί –σχετίζονται με τα αισθήματα και τα δικά τους και των άλλων. Είναι ευαίσθητοι δέκτες και συλλαμβάνουν αμέσως τις δυσαρμονίες του περιβάλλοντος. Οι συνθήκες αυτές και το ψυχρό ή επιθετικό κλίμα δεν αργούν να τους προκαλέσουν άγχος. Παράλληλα όμως αισθάνονται πιο όμορφα όταν υπάρχει δράση στον αισθηματικό τομέα. Κι όταν δεν υπάρχει, προσπαθούν υποσυνείδητα να την προκαλέσουν με τις ανησυχίες τους ή τη διακριτική διέγερση των αισθημάτων των άλλων. Παραδόξως, οι Καρκίνοι μοιάζουν να αποζητούν τις αγχώδεις καταστάσεις.

Η υλική και συναισθηματική ασφάλεια είναι σημαντική για τους Καρκίνους. Μια περίοδος απομάκρυνσης από το σπιτικό και την οικογένεια  ή, ακόμα χειρότερα, η έλλειψή τους, είναι πολύ πιο τραυματική για τους Καρκίνους από ότι για τον μέσο άνθρωπο. Οι Καρκίνοι δυσκολεύονται επίσης να αποχωριστούν α αγαπημένα τους πρόσωπα –για παράδειγμα, τα παιδιά που μεγαλώνουν και φεύγουν από το σπίτι ή τους ηλικιωμένους γονείς όταν πεθάνουν.

zodia-zvdia-22

Οι Καρκίνοι έχουν ζωηρή φαντασία, με αποτέλεσμα να ανησυχούν προκαταβολικά για μύρια όσα δυσάρεστε ενδεχόμενα! Μια ασήμαντη αναποδιά μπορεί εύκολα να τους προκαλέσει βαθιά ανησυχία γιατί οι πιθανές επιπλοκές παίρνουν τεράστιες διαστάσεις στο μυαλό τους. Θα τους βοηθούσε η προετοιμασία λύσεων για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.