Το ζώδιο του Σκορπιού και το άγχος

αντρασ-σκορπιος

Για τους Σκορπιούς μπορούμε να πούμε ότι πιστεύουν στην επιβολή του πνεύματος επί της ύλης και δεν υποφέρουν από άγχος. Είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες διατηρώντας τη νηφαλιότητα και τη σιγουριά τους. Οι Σκορπιοί έχουν μεγάλα αποθέματα ψυχικών δυνάμεων και θάρρους που τους δίνουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν ενώ άλλες, πιο αδύνατες ψυχές, έχουν καταθέσει προ πολλού τα όπλα.

 

 

Οι Σκορπιοί απολαμβάνουν τις αγχώδεις καταστάσεις. Τους αρέσει να αισθάνονται «στρεσαρισμένοι» λατρεύουν τον ανταγωνισμό. Σε αυτό μοιάζουν με το άλλο ζώδιο που κυβερνά ο φίλερις Άρης, τους Κριούς. Οι Σκορπιοί αρχίζουν να αγχώνονται όταν απουσιάζουν οι απαιτητικές καταστάσεις, οπότε τις δημιουργούν μόνοι τους θέτοντας στόχους στον εαυτό τους και πασχίζοντας να τους επιτύχουν.

 

 

Συνήθως  είναι τα μικροπράγματα που προκαλούν άγχος στους Σκορπιούς. Για παράδειγμα, τους αγχώνουν ιδιαίτερα οι αδιακρισίες εις βάρος της προσωπικής ζωής τους, οι παρασπονδίες του αγαπημένου ή του φίλου και, γενικά,  οτιδήποτε πληγώνει την περηφάνια τους και τους γελοιοποιεί. Σε ό,τι αφορά την προσαρμογή σε σημαντικές αλλαγές της ζωής τους, τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Σκορπιού δείχνουν απαράμιλλη γενναιότητα αλλά η σταθερότητα του ζωδίου ους δυσκολεύει φοβερά να απαγκιστρωθούν από το παρελθόν.

zodia-zvdia-22

 

 

Οι Σκορπιοί δυσκολεύονται να ξεχάσουν το παρελθόν, τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που έχουν βγει από τη ζωή τους. Πολλές φορές πληγώνουν άδικα τον εαυτό τους και τους άλλους αρνούμενοι να παραδεχτούν το αναπόφευκτο.