Το ζώδιο του Ταύρου και το άγχος

Κοινοποίηση:

Είναι από τοη φύση τους πράοι, καλοσυνάτοι και καλόβολοι. Δέχονται τη ζωή όπως έρχεται και είναι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένοι. Έτσι, γενικά, δεν καταλαμβάνονται εύκολα από άγχος. Συχνά αποφεύγουν το άγχος ζώντας αθόρυβα τη ζωή τους και περιμένουν από τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Μπορεί η συμπεριφορά τους να φαντάζει ανελαστική και εγωκεντρική γιατί εφαρμόζουν τα σχέδιά τους αγνοώντας τις ανάγκες των άλλων, τις αλλαγές των συνθηκών και τα όσα διαδραματίζονται γύρω τους, αλλά με αυτό τον τρόπο διατηρούν τη ψυχική γαλήνη τους και ακολουθούν πανευτυχείς την καλά οργανωμένη καθημερινή ρουτίνα τους.

Στους Ταύρους το άγχος συσσωρεύεται σταδιακά και αργούν να αντιδράσουν. Αυτό συμβαίνει όταν η ζωή τους δεν είναι αρμονική ή δεν καλύπτει τις ανάγκες τους. Τους αρέσει η στρωτή ειρηνική ζωή και η ρουτίνα. Επίσης η επαφή με τον καθαρό αέρα και τη φύση, έστω και αν αυτό σημαίνει ένα απλό περίπατο στο πάρκο ή λίγες γλάστρες στο μπαλκόνι. ΑΝ δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις ή αν διαταραχθεί η ρουτίνα τους, τότε αισθάνονται άγχος.

Οι Ταύροι αγχώνονται όταν δεν καλύπτονται οι βιολογικές ανάγκες τους. Οι αισθησιακοί Ταύροι, χρειάζονται άνετο διαβίωσης και εργασίας, τακτικά γεύματα και πετυχημένη σεξουαλική ζωή. Επίσης αγχώνονται όταν αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν μια αλλαγή στα σχέδιά τους ή την αναποφασιστικότητα των άλλων.

zodia-zvdia-22

Οι Ταύροι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές και κάνουν τα πάντα για να τις αποφύγουν. Όταν τους τις επιβάλλουν συνθήκες που βρίσκονται έξω από τον έλεγχό τους, αγχώνονται τρομερά και η διαδικασία προσαρμογής είναι ιδιαίτερα αργή.