Τo ζώδιο του Τοξότη και η συμβίωση

Ο φιλικός, βολικός Τοξότης μοιράζεται ευχαρίστως το σπιτικό του με άλλους. Χαίρεται κυριολεκτικά να έχει ένα κοινό που να συμμετέχει στα σχέδιά του, τις συζητήσεις και τις φάρσες του και αν μερικές φορές τα αστεία του είναι άκαιρα, τον σώζει το πηγαίο χιούμορ του. Ταυτόχρονα, ο Τοξότης που σιχαίνεται τη ρουτίνα φροντίζει συχνά να αγνοεί τη λιγότερο διασκεδαστική πλευρά της σπιτικής ζωής, αποφεύγοντας τις δουλειές και πληρώνοντας τοςυ λογαριασμούς μόνο όταν έρθει η ώρα της έξωσης. Όταν κάποιος τολμήσει να του υποδείξει αυτή την αδυναμία του, η καλή του διάθεση και η ευθυμία του μετατρέπονται σε κακοκεφιά.

 

 

Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο που λατρεύει την ελευθερία, καταλαβαίνουν καλύτερα από κάθε άλλον την ανάγκη των συνανθρώπων τους για άνεση χώρου, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η τάση που έχει αυτό το ζώδιο της Φωτιάς να ενδιαφέρεται υπερβολικά για τις δικές του επιθυμίες, εξουδετερώνεται κάπως από τη Μεταβλητότητά του ου το κάνει να μπορεί να συμβιβάζεται και να δέχεται αυτό που θέλουν οι άνθρωποι που ζουν στο στενό του περιβάλλον. Αυτό όμως πρέπει να ισχύει για όλους, γιατί ο Τοξότης δεν ανέχεται κανέναν που –κατά τη γνώμη του παράλογα –προσπαθεί να του στερήσει τον πολύτιμο χώρο του. Προτιμά να τα μαζέψει και να φύγει παρά να υποστεί την ταπείνωση, όπως πιστεύει ο ίδιος, της υποταγής σε υπερβολικά απαιτητικούς συγκατοίκους.

 

 

Οι ευπροσάρμοστοι τοξότες είναι πιο εύκολοι συγκάτοικοι και ένα από τα πιο αξιαγάπητα χαρακτηριστικά τους είναι η ικανότητα να φτιάχνουν τη διάθεση των γύρω τους. Πρέπει όμως να προσέχουν να μην αναστατώνουν τους άλλους με προσβλητικά λόγια και παρατηρήσεις που στερούνται λεπτότητας και τακτ.

zodia-zvdia-22