Το ζώδιο του Τοξότη και το άγχος

ζωδιο-τοξοτης-γυναικα-τοξοτης-zwdia-ωροσκοπιο-2015

Γενικά, οι Τοξότες δεν είναι επιρρεπείς στο άγχος. Έχουν αστείρευτη αισιοδοξία και είναι από τη φύση τους ήρεμοι χαρακτήρες. Ακόμα και όταν αντιμετωπίζουν μία συγκεκριμένη κατάσταση που στο παρελθόν είχε πάντα δυσάρεστη έκβαση για αυτούς, πείθουν τον εαυτό τους ότι αυτή η φορά θα αποτελεί εξαίρεση, τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά και το τέλος θα είναι αίσιο. Επιπλέον, πολλά πράγματα που μπορούν να εκνευρίσουν μέχρι τρέλας άλλους, πιο μεθοδικούς ανθρώπους –όπως η ακαταστασία, οι αταίριαστοι χρωματικοί συνδυασμοί ή μια βρύση που στάζει –εκείνους δεν τους αγγίζουν. Το μυαλό τους απασχολούν υψηλότερες σκέψεις και ατενίζουν ανοιχτότερους ορίζοντες.

 

 

Χάρη στην αισιοδοξία τους, οι Τοξότες περνούν μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς άγχος, ειδικά όταν είναι νέοι. Ωστόσο, σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν φτάσουν σε ένα σημείο που δεν μπορούν να αγνοήσουν τη πεζή πραγματικότητα, ίσως συνειδητοποιήσουν ότι δεν έζησαν τη ζωή τους όπως θα ήθελαν, δεν πραγματοποίησαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους. Τότε πιθανόν να περάσουν μία περίοδο μεγάλου άγχους καθώς προσπαθούν να συμβιβαστούν με το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στα οράματα της νιότης και τα πράγματα που πέτυχαν. Συνήθως όμως η αισιοδοξία τους βοηθά να το ξεπεράσουν.

 

 

Είναι ευπροσάρμοστοι και έτσι οι αλλαγές δεν τους προκαλούν άγχος.

zodia-zvdia-22

 

 

Η ελευθερία –σωματική, πνευματική και συναισθηματική –έχει τεράστια σημασία για τους Τοξότες. Χρειάζονται ανοιχτούς ορίζοντες και ελευθερία της σκέψης και των αισθημάτων. Χωρίς αυτά αγχώνονται αμέσως και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, υποφέρουν βαθιά.