Το Ζώδιο του Υδροχόου και η εμφάνιση

zhozefina-uoll-zm-46

Κοινοποίηση:

Το κοινό σημείο του Υδροχόου με τα άλλα ζώδια του Αέρα είναι το ότι η φυσική παρουσία του  αντιπροσωπευτικού τύπου του ζωδίου δεν είναι τόσο ζωντανή όσο θα ήταν αν ανήκε σε κάποιο από τα άλλα στοιχεία. Και αυτό συμβαίνει επειδή έχουν αποσυρθεί σχεδόν ολοκληρωτικά στο βασίλειο των ιδεών και τείνουν να δυσπιστούν προς το φυσικό κόσμο. Βρίσκουν το σώμα ειδικά ένα άβολο εμπόδιο στη διανοητική τους πορεία. Σαν τύπος σώματος ο Υδροχόος μπορεί να κυμαίνεται από το γεροδεμένο ή και  παχύσαρκο, μέχρι το λεπτό και κομψό. Ο ένας από τους κυβερνήτες του ζωδίου, ο Κρόνος, του χαρίζει μερικά από τα χαρακτηριστικά του Αιγόκερω, ενώ ο άλλος, ο Ουρανός, χαρακτηρίζεται από λεπτό σώμα.

 
Ωστόσο, το πιο αμετάβλητο χαρακτηριστικό του Υδροχόου είναι τα μάτια που συνήθως απέχουν πολύ μεταξύ τους και είναι καθαρά. Η έκφραση είναι φιλική με έναν απόμακρο τρόπο και μπορεί να είναι ασαφής και ταραγμένη. Όταν όμως συγκεντρωθούν, δείχνουν να βυθίζονται σε ορίζοντες πέρα από το οπτικό τους πεδίο.

 
Ο Υδροχόος άντρας κινείται με έναν αέρα αυτοελέγχου. Η φυσική του παρουσία μπορεί να είναι χαρισματική, αλλά με έναν απόμακρο τρόπο, όπως συμβαίνει και με τη γυναίκα Υδροχόο.

zodia-zvdia-22

 
Η προσωπογραφία του Υδροχόου: Μακρύ πρόσωπο, με πλατύ μέτωπο, πλούσιο στόμα και ευδιάκριτη δομή οστών.

 
Πιστεύεται πως κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη κίνηση των Υδροχόων, όπως επίσης και ότι είναι ατομικιστές. Και οι δύο ιδιότητες μερικές φορές καθρεφτίζονται στη σωματική κατασκευή τους. Η έλλειψη ενδιαφέροντος για τις κοινωνικές συμβατικότητες φαίνεται συχνά στον εκκεντρικό τρόπο που παρουσιάζονται.