Το ζώδιο του Υδροχόου και η συμβίωση

Κοινοποίηση:

Τον συναρπάζουν τα γενικά προβλήματα της ανθρωπότητας, αλλά δεν είναι και τόσο ικανός να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις απαιτήσεις μιας στενής συμβίωσης. Ο ιδεαλισμός και ο οραματισμός του τον κάνει να ασχολείται με τη ζωή σε ευρεία κλίμακα και εύκολα νιώθει καταπιεσμένος από τους περιορισμούς που απαιτεί συχνά η συμβίωση. Από την στιγμή που ο Υδροχόος είναι ένα Σταθερό ζώδιο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τον απορροφήσει η καθημερινή ρουτίνα και να κολλήσει σε ένα τρόπο ζωής που δεν δίνει χαρά σε κανέναν. Η ελαστικότητα είναι μια ιδιαιτερότητα που του λείπει και θα έκανε καλά να την αποκτήσει γιατί μονό αυτή δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για αλλαγές και επιτρέπει στον καθένα να προσαρμοστεί ανάλογα.

 

Όταν δεν υπάρχουν στενές προσωπικές σχέσεις ο Υδροχόος είναι συνήθως ιδανικός συγκάτοικος. Έχει μια φιλική, αδιάφορη στάση απέναντι σε όλους, που αφήνει άπλετο χώρο στους άλλους για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους και συνάμα  αναγνωρίζει και μοιράζεται τις ευθύνες. Μπορεί, όμως, να μην είναι και τόσο κατάλληλοι στα θέματα της καρδιάς γιατί, περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο, αυτό το ζώδιο του Αέρα, δυσκολεύεται να συμβιβαστεί με τα ανθρώπινα συναισθήματα. Αυτοί που θα ήθελαν να ανοίξουν τη καρδιά τους στο συγκάτοικό τους δε θα βρουν ανταπόκριση από τον Υδροχόο. Μια τέτοια από καρδιάς συζήτηση θα είναι σίγουρα μια απογοητευτική εμπειρία!

 

Σταθερός εκ φύσεως, με κυρίαρχο όμως τον πρωτότυπο Ουρανό, ο Υδροχόος συχνά δρα όπως θα περίμενε κανείς: απρόβλεπτα! Αυτό δεν το κάνει πάντα εύκολο συγκάτοικο, αφού οι εκκεντρικές του συνήθειες έχουν την τάση να ξεπηδάνε από μια βαθιά ριζωμένη επιθυμία να διαφέρει και σπάνια ανταποκρίνεται στις ανάγκες των άλλων.

zodia-zvdia-22