Το ζώδιο του Υδροχόου και το άγχος

zodia

Είναι ανεκτικοί   με απρόβλεπτη συμπεριφορά και για αυτό είναι δύσκολο να τους φανταστούμε αγχωμένους. Το στοιχείο του αέρα κάνει το ταμπεραμέντο του ζωδίου τους εξαιρετικά ευερέθιστο ενώ η κυριαρχία του αλλοπρόσαλλου Ουρανού τεντώνει ακόμα περισσότερο τα νεύρα. Οι Υδροχόοι είναι ευάλωτοι στο άγχος, το ζώδιό τους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε αυτό, πράγμα που κάνει τη συμπεριφορά τους ακόμα πιο απρόβλεπτη!

 

Έχει τόσες αντιφάσεις αυτό το ζώδιο που συχνά οι Υδροχόοι δίνουν την εντύπωση ότι αντιμάχονται τον εαυτό τους. Θέλουν να έχουν φίλους αλλά ταυτόχρονα λατρεύουν την ανεξαρτησία και τους ανοιχτούς ορίζοντες, πιστεύουν στην ελευθερία ως αξία αλλά τους αρέσει να εξουσιάζουν τους άλλους, τους αρέσουν οι αλλαγές και η ποικιλία στη ζωή αλλά, όταν παρουσιάζονται, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν. Προκαλούν άγχος στον εαυτό τους θέτοντας υψηλά ιδανικά.

 

Δεν υπάρχει πιο οδυνηρή εμπειρία για τους Υδροχόους από τον περιορισμό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας τους. Συγκεκριμένα, οι Υδροχόοι έχουν ανάγκη να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και συνεπείς προς τις πεποιθήσεις τους, έστω και αν αυτές δεν είναι συμβατικές ή δημοφιλείς. Αν αυτό απειληθεί από τους άλλους ή τις συνθήκες, τους καταλαμβάνει μεγάλο άγχος.

zodia-zvdia-22

 

Δείχνουν ήρεμοι και σίγουροι για τον εαυτό τους αλλά υποφέρουν από τα νεύρα τους. Θα ήταν μεγάλη δοκιμασία να προσπαθήσουν να αυτοπροβληθούν σε ένα πάρτι ή σε μια κοινωνική συναναστροφή –προτιμούν να παρατηρούν και να μελετούν τους άλλους. Θα νιώσουν μεγάλο άγχος αν χρειαστεί να κάνουν μία δημόσια ομιλία, παρόλο που είναι εξαιρετικά κοινωνικό ζώδιο.