Τοξότης και Δύναμη

Κοινοποίηση:

Είναι συνήθως τόσο απασχολημένοι να φτάσουν κάπου οι ίδιοι, που δεν ενδιαφέρονται αν τους ακολουθεί κανείς ή όχι. Φυσικά, δεν έχουν καμία αντίρρηση να τους ακολουθήσει κάποιος, αρκεί να μην εμποδίζει την εξέλιξή τους. Την εξουσία και την πολιτική τις αφήνουν στα υπόλοιπα ζώδια. Τα ενδιαφέροντά τους είναι τόσο πολυδιάστατα που δεν τους αφήνουν το χρόνο να ασχοληθούν με τη ζωή των άλλων ανθρώπων. Και μόλο που υποστηρίζουν πως κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να ζει όπως θέλει, είναι τόσο αφοσιωμένοι στην προσωπική τους ζωή που δεν έχουν το χρόνο να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των άλλων.

 

Οι Τοξότες μιλούν διαρκώς για την προσωπική ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα –μερικοί, μάλιστα, μπορεί να αφιερώσουν αρκετό χρόνο για να γράψουν πάνω σε αυτά. Ωστόσο, καθώς είναι άνθρωποι των έργων και όχι των λόγων, εφαρμόζουν στην πράξη τις ιδέες τους και αν κάποιος άλλος δεν κάνει το ίδιο, είναι δικό του πρόβλημα. Πολλές φορές, ακόμα και τα χρήματα τους αφήνουν αδιάφορους. Μερικοί τα βλέπουν σαν ένα μέσο για να ξεφύγουν από τη ρουτίνα και να ταξιδέψουν εκεί που τους τραβά η φαντασία τους. Για άλλους, πάλι, το χρήμα είναι ένα ακόμα βάρος, μια υποχρέωση που τους στερεί την ελευθερία τους. Μόλο που μοιάζει υπερβολικό, η αλήθεια είναι πως οι Τοξότες θα προτιμούσαν να ζουν φτωχικά, παρά να είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν με προκαθορισμένο ωράριο για να παίρνουν ορισμένο μισθό.

 
Οι Τοξότες απεχθάνονται τις ευθύνες που συνεπάγεται η εξουσία και η υψηλή κοινωνική θέση. Προτιμούν να έχουν ευρύ πεδίο επιλογών και να τραβούν ελεύθεροι το δρόμο τους, παρά να δεσμεύονται από τις απαιτήσεις των οπαδών τους. Στο κάτω-κάτω, ποιος ξέρει ποια καινούρια περιπέτεια μπορεί να καραδοκεί στην επόμενη γωνία;

zodia-zvdia-22