Τοξότης και Δυνατότητες

Οι Τοξότες –δε διστάζουν να σας το πουν και οι ίδιοι –είναι εξαιρετικά πλάσματα. Αντίθετα με τα περισσότερα άλλα ζώδια, που το δυναμικό τους περιμένει μέχρι να ανακαλυφθεί και να χρησιμοποιηθεί, αυτά τα ορμητικά και παράφορα άτομα πραγματοποιούν τις φιλοδοξίες τους από τη στιγμή σχεδόν που γεννιούνται αφήνοντας απλά ελεύθερη την ενεργητικότητά τους και τη ζωντάνια τους. Γεμάτοι ενθουσιασμό, στρέφουν συνέχεια το βλέμμα τους προς καινούριους στόχους είτε σωματικούς είτε νοητικούς σε ένα ακατάπαυστο κυνήγι της αλήθειας. Κατά τον Τοξότη, η ζωή είναι ένας κύκλος ανακάλυψης γνώσεων και μετατροπής τους σε σοφία. Σε αυτή τη διαδικασία το ιδιαίτερο ταλέντο δεν παίζει μεγάλο ρόλο ούτε και η παραμονή στην ίδια θέση.

 

 

Γεμάτος ελπίδες, ο Τοξότης ψάχνει πάντα για τη θετική πλευρά όλων σχεδόν των πραγμάτων ακόμα και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. Αυτή του η τάση να βλέπει πάντα τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων μπορεί να φαίνεται συχνά εκνευριστικά επιπόλαιη στους άλλους, αλλά η πεποίθησή τους πως «κάτι θα γίνει» είναι πολύ συχνά βάσιμη –πράγματα κάτι γίνεται! Είναι γεγονός πως αυτοί που ζουν κοντά σε άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο μπορούν να μάθουν πολλά σχετικά με την εμπιστοσύνη στη ζωή και σε όσα έχει να προσφέρει ο κόσμος. Η αμείωτη αισιοδοξία τους, σε συνδυασμό με το πνεύμα της περιπέτειας και το γεμάτο περιέργεια και επιείκεια μυαλό τους, κάνουν τους τοξότες υπέροχους, χαρισματικούς δασκάλους.

 

 

Η προσωπική, θετική φιλοσοφία του Τοξότη, και η ακλόνητη πίστη του στην ανθρωπότητα, πηγάζει από την άσβεστη δίψα του για μάθηση και αλήθεια. Για αυτά τα άτομα όμως το πιο σημαντικό είναι η ελευθερία της έκφρασης. Αν τους τη στερήσουν μπορεί να επαναστατήσουν.

zodia-zvdia-22