Τοξότης και ινδάλματα

αντρας-τοξοτης

Καθώς κυβερνήτης τους είναι ο Δίας, οι Τοξότες αγαπούν την ελευθερία και θαυμάζουν τους ανθρώπους που σπάνε τα δεσμά τους. Θέλουν να εξερευνήσουν το σύμπαν –και ακόμα και αυτό, μπορεί να μην τους ικανοποιεί τελικά. Γοητεύονται από παράτολμες πράξεις, και έτσι, συνήθως τα ινδάλματά τους προέρχονται από τον αθλητικό στίβο. Ταυτόχρονα, όμως, δεν περιφρονούν διόλου τη δύναμη της γνώσης και εκτιμούν ιδιαίτερα τη σοφία και την ευρεία αντίληψη των πραγμάτων που οφείλεται σε μια πλατιά μόρφωση.

 

 

Το ίνδαλμα ενός Τοξότη είναι, πολλές φορές, ο ίδιος ο δάσκαλός του, εκείνος που τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει τη δύναμη και την ευρύτητα της σκέψης του, είτε διδάσκοντάς τον προσωπικά, είτε με τα γραπτά του. Από τη στιγμή, όμως, που οι Τοξότες ξεκινούν το θαυμάσιο ταξίδι τους για την κατάκτηση της γνώσης, επιδιώκουν συνήθως να μοιραστούν τους καρπούς των κόπων τους με τους συνανθρώπους τους. Οι Τοξότες έχουν, ακόμα, την ικανότητα να διαισθάνονται τι θα συγκινήσει και θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου. Ο συγγραφέας Μαρκ Τουέιν, για παράδειγμα, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Φρανκ Σινάτρα και ο Γουόλτ Ντίσνεϊ υπήρξαν όλοι Τοξότες. Πάντως, οι Τοξότες που αναζητούν έναν τρόπο για να εκφράσουν τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους θα πρέπει να εξετάσουν τη θέση του Δία στο γενέθλιο χάρτη τους –καθώς και τον Οίκο του οποίου η ακμή πέφτει στον Τοξότη.

 

 

Οι άντρες και οι γυναίκες που τολμούν να υπόσχονται τον ουρανό με τα άστρα, εκείνοι που πιστεύουν πως τα πάντα είναι δυνατά και το αποδεικνύουν με τα λόγια και τα έργα τους, πάντα προσελκύουν τους Τοξότες. Η αισιοδοξία και μια θετική στάση απέναντι στη ζωή είναι στοιχεία που πρέπει απαραιτήτως να διαθέτουν τα ινδάλματα αυτού του ζωδίου.

zodia-zvdia-22