Τοξότης και Οικογένεια

Κοινοποίηση:

Το σπιτικό που προσφέρουν στα παιδιά τους οι Τοξότες γονείς είναι γεμάτο βιβλία και παιχνίδια, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουν την τάση τους για περιπέτεια και ανεξαρτησία.

 
Ο Τοξότης απολαμβάνει τις μη προγραμματισμένες εξόδους, κυρίως σε μουσεία ή ιστορικές τοποθεσίες και του αρέσουν πολύ τα ταξίδια στο εξωτερικό. Τα παιδιά που οι γονείς τους ανήκουν σε αυτό το ζώδιο δέχονται χωρίς να το καταλάβουν πολλές πληροφορίες στη διάρκεια αυτών των εξόδων καθώς  οι γονείς τους, τους προσφέρουν με ενθουσιασμό τις γνώσεις θέλοντας να τα διασκεδάσουν και να τα εκπαιδεύσουν ταυτόχρονα. Η εκπαίδευση και η γνώση εκτιμώνται πολύ από τους Τοξότες, που θα ωθήσουν συχνά ένα παιδί σε ακαδημαϊκές σπουδές, ανεξάρτητα αν αυτό έχει τις ανάλογες ικανότητες. Η έντονη επιθυμία τους να κατανοούν τους δυσκολεύει να πιστέψουν ότι οι άλλοι άνθρωποι και ιδιαίτερα τα παιδιά, μπορεί να μην έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Με την ίδια έννοια, η άθληση είναι πάθος για τους Τοξότες, έτσι περιμένουν από τα παιδιά τους να είναι το ίδιο ενεργητικά. Η ρουτίνα τους δυσκολεύει όπως και ο έλεγχος των δύστροπων παιδιών. Επειδή τους αρέσει η ελευθερία που τους επιτρέπει να είναι πάντα ο εαυτός τους, θέλουν να την επεκτείνουν και στα παιδιά τους. Σαν αποτέλεσμα τείνουν να είναι ανεκτικοί σε εκδηλώσεις που άλλα ζώδια θα τις έβρισκαν απαράδεκτες, όπως η αγένεια.

 
Το παιδί ενός πατέρα Τοξότη πιθανόν να γίνει ταξιδιώτης από τα δύο του χρόνια, καθώς το ζώδιο αυτό πιστεύει ακράδαντα ότι τα ταξίδια πλαταίνουν το νου. Η μητέρα Τοξότης ίσως στείλει τα παιδιά της στο νηπιαγωγείο από την ίδια ηλικία, γιατί πιστεύει ότι τους προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό παιχνιδιού και δουλειάς.

zodia-zvdia-22