Τοξότης και Πάθος

zwdia-sagittarius-passion-102

Κοινοποίηση:

Οι Τοξότες, όπως  και τα υπόλοιπα ζώδια της Φωτιάς, είναι φλογεροί από τη φύση τους. Διαπνέονται από έναν ενθουσιασμό που είναι μεταδοτικός  και ο αυθορμητισμός τους τους σπρώχνει να «πέφτουν με τα μούτρα»  σε ό,τι τους ενδιαφέρει χωρίς κανένα περιορισμό. Ωστόσο, οι Τοξότες ανήκουν στα Μεταβλητά ζώδια και έτσι τα συναισθήματά τους είναι δυνατά μεν, αλλά ασταθή. Έχουν την τάση να μεταπηδούν από το ένα «πάθος» στο άλλο με την ίδια ορμή. Τους λείπει ολωσδιόλου η σταθερότητα και η επιμονή για αυτό και συχνά αφήνουν τις δουλειές και τα σχέδιά τους μισοτελειωμένα.

 
Τα ταξίδια και οι περιπέτειες είναι το μεγάλο πάθος των Τοξοτών, οι οποίοι μπορούν να γίνουν «θεριά ανήμερα» αν νιώσουν πως η ελευθερία τους απειλείται. Οι Τοξότες συνηθίζουν να εκφράζουν έντονα τα αισθήματα και τις απόψεις τους σε συζητήσεις και υπερασπίζονται με μεγάλο πάθος τις ιδέες τους. Περίφημη, ακόμα, είναι η αγάπη τους για μάθηση και απόκτηση ολοένα περισσότερων γνώσεων, ειδικά, μάλιστα, καθώς μεγαλώνουν. Πολλοί Τοξότες ενδιαφέρονται για φιλοσοφικά θέματα, όπως η θρησκεία και ο μυστικισμός. Για αυτό, νιώθουν έντονα την ανάγκη να βρουν μια κοσμοθεωρία που να τους εκφράζει. Σε πιο καθημερινό επίπεδο, τώρα, οι Τοξότες ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό και κυρίως για τα αθλήματα που περιλαμβάνουν μετακινήσεις και ταξίδια.

 
Ο Τοξότης σπάνια τελειώνει κάτι που αρχίζει. Είναι η πρόκληση του καινούριου που τον εμπνέει και μπορεί να καταπιαστεί με αυτό όλος ενθουσιασμό, γρήγορα όμως θα το βαρεθεί και θα το παρατήσει. Μέχρι να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε, η καρδιά του βρίσκεται κιόλας αλλού.

zodia-zvdia-22