Τοξότης και Πνεύμα

sagittarius-character

Κοινοποίηση:

Σαν όλα τα ζώδια της Φωτιάς, οι Τοξότες λειτουργούν αυθόρμητα, με τη διαίσθηση και το ένστικτό τους. Έτσι η σκέψη τους σπάνια ακολουθεί κάποια λογική πορεία –συχνά φτάνουν στο σημείο να σκέφτονται πολλά πράγματα συγχρόνως. Αυτή η συνήθεια δημιουργεί κάποιο χάος, αλλά αποδεικνύεται ταυτόχρονα ιδιαίτερα παραγωγική. Πολλές φορές, π.χ. καταφέρνουν να συγκεντρώσουν διάφορες, επιφανειακά ασύνδετες πληροφορίες και να φτιάξουν με αυτές καινούριες έννοιες και θεωρίες που αφήνουν άφωνα τα άλλα ζώδια. Ζουν, λοιπόν, σε ένα κόσμο με απεριόριστες δυνατότητες και απολαμβάνουν κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για να ξεκινήσουν κάτι καινούριο –παρόλο που δε δείχνουν πάντα τον ίδιο ενθουσιασμό όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει να τελειώσουν αυτό που άρχισαν.

 

Είναι οι φιλόσοφοι του ζωδιακού κύκλου και μόλο που δε σκέφτονται πάντα λογικά, τους αρέσει να αφιερώνουν χρόνο στις σκέψεις τους. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι οι αφηρημένες ιδέες και είναι ικανοί να αφιερώσουν πολύ χρόνο για να αναλύσουν τις διάφορες πλευρές ενός προβλήματος, χωρίς να νοιάζονται να βρουν τη λύση του. για τον τυχοδιώκτη Τοξότη, είναι το ταξίδι προς τη λύση που έχει μεγαλύτερη σημασία –και όχι η ίδια η λύση. Φυσικά, ξέρουν πως δεν πρόκειται ποτέ να βρουν τις απαντήσεις στα ερωτήματά τους, αλλά όσο ο νους τους είναι ελεύθερος να εξερευνά τον κόσμο, οι γνώσεις που αποκομίζουν αποτελούν ικανοποιητική ανταμοιβή για αυτούς.

 
Εκείνο που συναρπάζει τους Τοξότες είναι η αναζήτηση της αλήθεια και της γνώσης –τόσο στον κόσμο της ύλης όσο και στον κόσμο των ιδεών. Το αποτέλεσμα είναι ένας νους ανοιχτός σε όλες τις πιθανότητες, ικανός να παράγει, συχνά, πρωτότυπες σκέψεις.

zodia-zvdia-22