Τοξότης και Χαρακτήρας

sagittarius-character

Κοινοποίηση:

Η φωτεινή πλευρά: Ο Τοξότης είναι ένα αισιόδοξο, εξωστρεφές και προσαρμοστικό ζώδιο της Φωτιάς. Η προσωπικότητά του επιζητεί την αυθόρμητη αλληλεπίδραση με τη ζωή, καθώς προχωρά στη μεγάλη του αναζήτηση για τη σημασία της. Έχει ανάγκη μεγάλης ελευθερίας και είναι πρόθυμος να την προσφέρει στους άλλους.

 
Η περιέργειά τους είναι διανοητική και καθόλου κοντόθωρη, δηλαδή στην προσπάθειά τους να καταλάβουν τους άλλους είναι πρόθυμοι να μάθουν για αυτούς. Έτσι σαν αντάλλαγμα, οι άλλοι τους εμπιστεύονται και είναι ανοιχτοί μαζί τους. Οι Τοξότες λένε αυτό που εννοούν, με καταστροφική ειλικρίνεια.

 
Η σκοτεινή πλευρά: Η έλλειψη τακτ, ο κομπασμός και το γεγονός ότι η γλώσσα τους προπορεύεται του νου, είναι ελαττώματα που αναστατώνουν τους άλλους. Επίσης οι Τοξότες έχουν την τάση να ηθικολογούν και να κηρύττουν τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι, χωρίς φυσικά να ακολουθούν οι ίδιοι τους κανόνες που προσπαθούν να επιβάλουν.

zodia-zvdia-22

 
Μια από τις μεγάλες δυσκολίες τους βρίσκεται στις σχέσεις τους. Το βρίσκουν εξαιρετικά εύκολο να είναι πιστοί σε δυο ανθρώπους ταυτόχρονα. Όταν ο Τοξότης νιώθει ανία αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό του και τους άλλους. Η γνώμη του είναι ότι όλα μπορούν να γίνουν εφόσον αποδειχτεί ότι έχουν ενδιαφέρον. Αυτή η τάση να θέλουν να ικανοποιούν τον εαυτό τους, τους οδηγεί σε πολλά προβλήματα, ακόμα και υγείας.

 
Ο Τοξότης είναι μεγάλος ταξιδιώτης που του αρέσει πολύ η περιπέτεια, όχι μόνο στο φυσικό αλλά και στο νοητικό  πεδίο. Αυτό είναι ένα ζώδιο που πρέπει να βρει τις απαντήσεις στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής. Όταν ανακαλύψουν αυτές τις απαντήσεις οι Τοξότες μπορεί να γίνουν πολύ ευχάριστοι, αλλά αν εμποδιστεί η αναζήτησή τους, εξακοντίζουν κεραυνούς.