Τοξότης και Χρήμα

zwdia-sagittarius

Κοινοποίηση:

Το σύμβολο  του Τοξότη είναι το  τόξο, το οποίο συχνά σηκώνει σημαδεύοντας μακριά και ψηλά και μόνο τότε ψάχνει για στόχο. Γιατί είναι το ταξίδι που μετράει για τον Τοξότη, όχι ο στόχος.

 
Η πλήξη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Τοξότη, για αυτό και τα χρήματα τα ίδια έχουν μικρή αξία για αυτόν. Όταν το χρήμα παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του, τότε συνήθως συνδέεται με κάποιο όραμα, κάποιες φιλοσοφικές ιδέες ή βέβαια, μπορεί να είναι ένα μέσο για να ικανοποιήσει την αγάπη του για τα τυχερά παιχνίδια. Φυσικά, οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στο δρόμο του είναι καταραμένο και πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως. Οι Τοξότες δεν αντέχουν τη ρουτίνα και αρνούνται να ξεπέσουν στο επίπεδο όπου οι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν το ψωμί τους. Κι έτσι αν δεν καταφέρουν να βρουν ένα συναρπαστικό τρόπο να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους, προσκολλούνται σε άλλους που τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτόν τοντομέα. Δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν όσους έχουν χρήματα ή επιρροή, για να πετύχουν το σκοπό τους, η αίσθηση ότι ο κόσμος τους οφείλει πάρα πολλά τους κάνει να έχουν τη φήμη του μεγαλύτερου απατεώνα του ζωδιακού κύκλου. Ωστόσο, όταν η δουλειά τους, τους αρέσει, η ικανότητά τους να βγάζουν χρήματα δεν έχει όρια. Αλλά είναι υπερβολικά σπάταλοι και ανίκανοι να οργανώσουν σωστά τα οικονομικά τους κι έτσι, συχνά τρώνε ό,τι έχουν και δεν έχουν και μερικές φορές δίνουν οικονομικές υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρήσουν.

 

 

Ο Τοξότης είναι το ζώδιο των άκρων. Μερικοί Τοξότες βλέπουν τα χρήματα σαν μέσο προς την ελευθερία και παίρνουν μεγάλα ρίσκα. Άλλοι πάλι τα περιφρονούν και ξοδεύουν ασύστολα. «αναζητώ» είναι το μοτίβο τους αλλά εκείνο που ψάχνουν είναι η περιπέτεια και όχι τα χρήματα.

zodia-zvdia-22