Τοξότης και Υγεία

zwdia-toxotis

Κοινοποίηση:

Οι Τοξότες πλησιάζουν τη ζωή με έναν πληθωρικό τρόπο, είτε πρόκειται για τα λόγια τους, είτε για τις πράξεις τους, είτε για τις συνήθεις της διατροφής τους. Τους αρέσουν οι συγκινήσεις και η περιπέτεια και τους τρομάζει περισσότερο η προοπτική να ακινητοποιηθούν από αρρώστια. Αυτό τους οδηγεί στο να χρησιμοποιούν τεράστια αποθέματα ενέργειας, βάζοντας σε κίνδυνο την πολύτιμη κινητικότητά τους. Η τάση να πέφτουν από ύψη ασυγκράτητου ενθουσιασμού σε βαθιά μελαγχολία μπορεί επίσης να φαίνεται δυσανάλογη με τα περιστατικά που προκάλεσαν τέτοια συναισθήματα, αλλά οι Τοξότες δεν είναι πρόθυμοι να δεχτούν συμβουλές για την υγεία τους.

 
Από αυτή την άποψη είναι οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού τους. Γιατί ενώ παίρνουν ελαφρά τις προσωπικές τους ανησυχίες και ασθένειες, υπάρχει συχνά κρυμμένη αγωνία για την υγεία τους και μυστικός φόβος ότι κάποια μέρα η τύχη τους θα στερέψει.

 
Σαν για να δοκιμάσουν τη μοίρα τους, οι Τοξότες μερικές φορές θα διασκεδάσουν αυτά τα ψυχικά βασανιστήρια με γύρους βαριών φαγητών και ποτού. Αν αυτό γίνει συνήθεια, οι περιοχές που είναι πιο ευάλωτες στη ανατομία των Τοξοτών, συκώτι, γοφοί και μηροί μπορεί να υποφέρουν. Το πιο σημαντικό για αυτούς είναι να μετριάζουν τη διαχυτική τους φύση με ανάπαυση και χαλάρωση.

zodia-zvdia-22

 
Είναι παραδοσιακά γνωστοί για την ενεργητικότητα και την αγάπη τους για τα σπορ. Μπορούν όμως να είναι τεμπέληδες, περιμένοντας ένα από τη φύση του λεπτοκαμωμένο σώμα να απορροφήσει τις υπερβολές μιας απρόσεχτης διατροφής. Δεν είναι εύκολο για έναν Τοξότη που είναι σε άσχημη φυσική κατάσταση να επανέλθει σε καλή κατάσταση αν και ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει.