Τοξότης και Χωρισμός

αντρας-τοξοτης

Κοινοποίηση:

Σαν ένα από τα διπλά ζώδια, ο Τοξότης χρειάζεται απεγνωσμένα το ερέθισμα που προσφέρουν οι πολλαπλές σχέσεις και οι φίλοι του αντίθετου φίλου. Σπάνια βρίσκουν όλα όσα αναζητούν σε ένα μόνο σύντροφο. Επίσης αν ο σύντροφός του ανήκει σε ένα ζώδιο που επιθυμεί να έχει ζωτικό χώρο και μπορεί να του δώσει την ελευθερία μιας πραγματικά εύκαμπτης σχέσης, τότε είναι απίθανο να απομακρυνθούν πολύ. Μπορεί μάλιστα να υπάρξουν και μερικοί πρόσκαιροι χωρισμοί καθώς ο Τοξότης αναζητά την τύχη του, αλλά στο τέλος ξαναγυρίζει σπίτι, Από την άλλη, αν ο Τοξότης βρεθεί παρά τη θέλησή του εγκλωβισμένος σε μια σχέση με ένα απαιτητικό ή κτητικό ζώδιο (κάτι που σαν συναισθηματικός χαρακτήρας το νιώθει συχνά) τότε ο τελικός χωρισμός είναι σχεδόν αναπόφευκτος. Τους καταπνίγει η στενή οικογενειακή ζωή ή η ρουτίνα. Το να κάθονται σπίτι μπροστά στην τηλεόραση του θεωρούν κάθε άλλο παρά βραδινή διασκέδαση και θα επιδιώξουν να βγουν έξω με οποιοδήποτε κόστος.
Η προοπτική του χωρισμού δε στενοχωρεί αυτό το ζώδιο που θα τον ξεπεράσει χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Οι Τοξότες θέλουν να παραμένουν φίλοι με τους πρώην συντρόφους τους και θα διαπραγματευτούν τους όρους κάθε διακανονισμού με αυτή τη σκέψη στο μυαλό τους. Γι’ αυτούς η σκέψη είναι ταυτόσημη με τη δράση κι έτσι ο ίδιος ο χωρισμός θα ξεπεραστεί το γρηγορότερο δυνατό για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε μια νέα φάση ζωής.
            Οι Τοξότες αγαπούν την ελευθερία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αυτό δεν τους εμποδίζει να έχουν σχέσεις, αλλά μπορεί και να σημαίνει ότι αλλάζουν συντρόφους σαν τα πουκάμισα. Οι αισιόδοξοι Τοξότες πάντα πιστεύουν ότι ο κύριος Τέλειος ή η κυρία Άψογη βρίσκονται πιο πέρα και τους αναζητούν με ενθουσιασμό.