Βρέφος 2 μηνών

Κοινοποίηση:

Το μωρό σας δύο μηνών. Συνεχίζει να μαθαίνει την κάθε στιγμή και να είναι «ανοιχτό» προς τον έξω κόσμο. Αυτό το μήνα, τα εμβόλια θα χαρακτηρίζουν την ιατρική φροντίδα του.

Η υγεία ενός βρέφους 2 μηνών

Τα εμβόλια θα χαρακτηρίζουν τις ιατρικές επισκέψεις. Μερικά είναι υποχρεωτικά, ενώ άλλα συνιστώνται.

zodia-zvdia-22

Το μωρό σας έχει ήδη κάνει κατά τον πρώτο μήνα το εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG). Είναι η ώρα τώρα για το πρώτο του πενταπλό εμβόλιο που λέγεται ότι δίνεται για την προστασία των βρεφών και των μικρών παιδιών κατά της διφθερίτιδας, του τετάνου, του κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, της ηπατίτιδας Β και Hib (Haemophilus influenzae τύπου B). Αυτές οι λοιμώξεις είναι ένας σημαντικός κίνδυνος για την υγεία του βρέφους, και για το λόγο αυτό το βήμα είναι απαραίτητο. Ο εμβολιασμός αυτός αποτελείται από τρείς ενέσεις σε διάστημα ενός μήνα η κάθε μια.

Η ανοσοποίηση κατά της ηπατίτιδας Β μπορεί να συσχετιστεί. Παρενέργειες είναι πιθανόν να υπάρξουν, όπως λίγη γκρίνια ή και πυρετός, αλλά όχι επιπτώσεις στην υγεία του βρέφους. Ο γιατρός μπορεί να δώσει κάποια φάρμακα.

Η αντίδραση από το εμβόλιο μπορεί να διαφέρει από βρέφος σε βρέφος. Ο παιδίατρος συχνά θα σας ενημερώσει για να του δώσετε ίσως κάποιο ελαφρύ αντιπυρετικό για να αποφευχθεί ο πυρετός κατά την διάρκεια της νύχτας.

Μετρήσεις του μωρού κατά τον 2ο μήνα

Μέσο βάρος και ύψος για αγοράκι 2 μηνών

Χαμηλότερο βάρος Μέσο βάρος Ανώτερο βάρος Κατώτερο ύψος Μεσαίο ύψος Ανώτερο ύψος

3.7 kg

4.9 kg

5.9 kg

52 cm

57 cm

59.5 cm

Μέσο βάρος και ύψος για κοριτσάκι 2 μηνών

Χαμηλότερο βάρος Μέσο βάρος Ανώτερο βάρος Κατώτερο ύψος Μεσαίο ύψος Ανώτερο ύψος

3.7 kg

4.6 kg

5.5 kg

52 cm

56 cm

60 cm

Το βρέφος σας είναι ακόμη πολύ μικρό και σίγουρα θα έχετε να αντιμετωπίσετε ακόμη κάποιες δυσκολίες και συνήθειες οι οποίες εξελίσσονται μέρα με τη μέρα.