Υδροχόος και Αποφάσεις

Μιας και η δημοκρατία είναι το υπέρτατο αγαθό για τον Υδροχόο, θα περίμενε κανείς τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο να σέβονται ευχαρίστως τη γνώμη της πλειοψηφίας. Η αλήθεια είναι πως τη σέβονται –φτάνει να συμφωνεί με τη δική τους! Οι Υδροχόοι είναι συχνά πολύ ικανοί να χειρίζονται ομαδικές αποφάσεις, γιατί με τη φωνή της ψυχρής λογικής εξομαλύνουν τις διαφωνίες και με την απροκατάληπτη στάση τους εμποδίζουν τους τυχόν καβγάδες. Μερικές φορές όμως, η εξαιρετικά αναπτυγμένη τους αίσθηση ανεξαρτησίας έρχεται σε σύγκρουση με τις δημοκρατικές τους αρχές. Όταν οι ιδέες μιας ομάδας διαφέρουν από τις δικές τους, οι Υδροχόοι έχουν τη τάση να αποχωρούν και να ακολουθούν το δικό τους δρόμο παρά να συμμορφωθούν με την απόφαση της πλειοψηφίας που δεν μπορεί να δεχτούν.

 

Στην ιδιωτική του ζωή ο Υδροχόος σπάνια συζητάει τις αποφάσεις του και προτιμά να ζυγίζει όλες τις προοπτικές και μετά να ανακοινώνει στους άλλους τα σχέδιά του. Αν κάποιος θέλει να επηρεάσει τον υδροχόο θα πρέπει να το κάνει πριν αυτός πάρει την απόφασή του γιατί έτσι και την πάρει μετά δεν κάνει πίσω. Συνεπείς όμως στην απρόβλεπτη φύση τους, οι Υδροχόοι έχουν τη μάλλον ενοχλητική συνήθεια να αλλάζουν ξαφνικά γνώμη. Τη στιγμή ακριβώς που δείχνουν να αντιστέκονται σθεναρά σε κάθε είδους πιέσεις, αναιρούν την απόφασή τους χωρίς να υπάρχει φανερός λόγος.

 

Με τον ψυχρό, απροκατάληπτο τρόπο με τον οποίο ο Υδροχόος αντιμετωπίζει τον κόσμο και τη ζωή, μπορεί να προσφέρει χρήσιμες συμβουλές σε φίλους ή συναδέλφους που έχουν αισθηματικό δίλημμα. Είναι όμως λιγότερο αποφασιστικός όταν προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τα δικά του συναισθήματα γιατί δεν είναι ποτέ σίγουρος για το ποια είναι αυτά.

zodia-zvdia-22